Kilka pytań na temat MK4 |
Autor |
Wiadomość |
dexster
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/50KM
|
Wysłany: 28 Sie 2014, 09:32 Kilka pytań na temat MK4
|
|
|
Hej
Wiem, że to co teraz napiszę może zaboleć niektórych użytkowników ale potrzebuję waszej pomocy
Startuję w Wrak Race i zdobyłem na złomie piękną fiestę mk4. Pali na rys, skrzynia działa jak marzenie ale nie jest kilka wad (np tylko zawieszenie prawie nie istnieje)
> Moje pytanie. Jak mogę i gdzie bezpiecznie odpiąć poduszkę powietrzną kierowcy?
> Auto nie mam manetek (te przy kierownicy) Co i jak zmostkować by zapalić światła oraz uruchomić wycieraczki.
> Czy to auto ma wyłącznik wstrząsowy? ( takie coś co odcina dopływ paliwa po uderzeniu) Wiem że fiat u honda wkłada takie coś do auto a ford? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 28 Sie 2014, 11:52
|
|
|
Na wyłączonym zapłonie odkręcić kluczem nasadowym (5,5 bodajże) 2 śruby z tyłu kierownicy, zdemontować poduchę, rozpiąć kabel. Można skręcić to wszystko z powrotem, nie wpinając kabla albo jeździć bez tego, wszystko jedno
Co do zespolonego - musiałbyś porozcinać instalację przy kostce zespolonego i łączyć to jakoś na guzikach czy coś.
Wyłącznik jest przy lewej nodze kierowcy |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
DemptD
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Trend
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Jacek
Wiek: 35 Dołączył: 11 Lis 2007 Posty: 2231 Skąd: Piekary Śląskie
|
Wysłany: 28 Sie 2014, 12:14
|
|
|
dexster, kraków czy katowice edyszyn? jak coś to my z Pufem będziemy na katowicach na koniec września to możemy pomóc w razie W i w miarę wiedzy |
_________________ ...you're right your car is better, but it doesn't have a soul...
Czerwono-czarna® |
|
|
|
 |
dexster
Model: Ford Fiesta Mk4`98
Silnik: 1.3i/50KM
|
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3108 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 29 Sie 2014, 19:47
|
|
|
sterownik od poduch jest nad schowkiem pasażera, z tego co pamiętam jest dostęp do wtyczki |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

|
Wysłany: 29 Sie 2014, 20:00
|
|
|
Marcin - a nie pomiędzy nogami kierowcy i pasażera, za poprzeczkami deski rozdzielczej? |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
|
|
|
|
 |
Peedro
Klubowicz

Model: Inne auto
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 29 Sie 2014, 21:42
|
|
|
Pufcio, Marcin dobrze gada, bo sam wywalałem całe ustrojstwo związane z poduchami |
_________________ "Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."
Żaba - RIP |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

|
Wysłany: 29 Sie 2014, 21:51
|
|
|
Cholera, to mk4 i mk5 muszą mieć inaczej, bo u mnie jest tam, gdzie opisałem... O_o |
|
|
|
|
 |
|