|
Dziwny dźwięk z silnika. |
Autor |
Wiadomość |
stefanek
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: SX
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 29 Maj 2014, 22:23 Dziwny dźwięk z silnika.
|
|
|
Witam. Jako że to mój pierwszy post chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Ostatnio posiadam problem z moją fiestą. Tydzień temu ni stąd ni zowąd silnik przy niskich obrotach przy postoju wydaje dziwny piszczący dźwięk. Otwierając maskę i czukiereczeksię dźwięk wydobywa się z prawej strony silnika. Wydaję mi się że jest to w okolicach rozrządu. Autko śmiga na gazie , ma 184kkm a przy 140kkm wymieniany był rozrząd. Poza dźwiękiem nie widać żadnych innych objawów, autko jeździ tak jak jeździło. Dziękuję z góry za pomoc.
Pozdrawiam Paweł. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 30 Maj 2014, 11:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 29 Maj 2014, 22:40
|
|
|
stefanek napisał/a: | Otwierając maskę i czukiereczeksię dźwięk wydobywa się z prawej strony silnika. Wydaję mi się że jest to w okolicach rozrządu. | Jak stoisz przed Fiestą z otwartą maską, to po prawej jest skrzynia biegów, no chyba że chodziło Ci o tą drugą prawą, tam może piszczeć pasek osprzętu... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
stefanek
|
Wysłany: 29 Maj 2014, 22:46
|
|
|
moja pomyłka oczywiście stojąc przed maską to z lewej strony. no to drugie pytanie zadam czy w takim wypadku jest to wymiana na już ? czy można poczekać? |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 29 Maj 2014, 23:08
|
|
|
Piszczy ze starości albo syf się tam dostał. Pasek parę złotych kosztuje, jak nie był dawno wymieniany, to warto wsadzić nowy, bo jak strzeli, to same kłopoty (brak ładowania, wspomagania i inne cyrki, zależy co jest na pasku). |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
stefanek
|
Wysłany: 29 Maj 2014, 23:12
|
|
|
Dzięki za tak szybką odpowiedź. Jutro udam się z tym do mechanika i niech oceni stan tego paska Pozdrawiam Paweł. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|