|
Jaki olej, filtr oleju, filtr paliwa, filtr powietrz-1,4tdci |
Autor |
Wiadomość |
morsio
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 25 Maj 2014, 18:05 Jaki olej, filtr oleju, filtr paliwa, filtr powietrz-1,4tdci
|
|
|
Witam.
w listopadzie kupilem fieste 1,4 tdci 2003r z przebiegiem 193tys. teraz juz ma 204tys. i stwierdziłem ze trzeba zrobic mały przeglad mam pare pytan
1. jaki polecilibyscie olej biorąc uwage przebieg auta, wiem ze poprzedni własciciel wlał do niego olej castrol magnatec 10w40 diesel, poztsac przy tym oleju czy zmienic na inny??
2. jakiej firmy kupic filtr oleju?? podobno nie ma co kupowac filtru FILTRONA
3. jakiej firmy warto kupic filtr paliwa?? pytanie czy w tym roczniku wystepowal filtr z podgrzewaczem czy bez??
4. jesli chodzi o filtr powietrza to chyba jest obojetne jakiej firmy??
z gory dziekuje za pomoc |
|
|
|
 |
tbone001
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/70KM
|
Wysłany: 25 Maj 2014, 18:42
|
|
|
1. A ile bierze tego oleju? Ja nie jestem zwolennikiem zmiany rodzaju oleju bez potrzeby. Sam leję do swojej Texaco Extra 10W40 i nie planuję nic zmieniać, z tym, że ja mam benzynowy silnik 1.3.
2. Ja Filtrona bym nie założył. Lepiej założyć MANNa albo oryginał FoMoCo.
3. Nie znam się na filarach paliwa do diesla, więc nie wypowiadam się.
4. Nie pamiętam, jaki filtr powietrza kupiłem do swojej, ale faktycznie kupiłem nie zwracając uwagi na firmę. |
|
|
|
 |
morsio
Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Ghia
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 25 Maj 2014, 19:55
|
|
|
tbone001 napisał/a: | 1. A ile bierze tego oleju? Ja nie jestem zwolennikiem zmiany rodzaju oleju bez potrzeby. Sam leję do swojej Texaco Extra 10W40 i nie planuję nic zmieniać, z tym, że ja mam benzynowy silnik 1.3.
2. Ja Filtrona bym nie założył. Lepiej założyć MANNa albo oryginał FoMoCo.
3. Nie znam się na filarach paliwa do diesla, więc nie wypowiadam się.
4. Nie pamiętam, jaki filtr powietrza kupiłem do swojej, ale faktycznie kupiłem nie zwracając uwagi na firmę. |
nic mi oleju nie bierze, przynajmniej nie sa to widoczne ilosci |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 25 Maj 2014, 21:00
|
|
|
morsio, poszukać, poczytać to się nie chce? Napisałem Ci, że dużo już o tym jest napisane. |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|