Przesunięty przez: szynszyl 22 Mar 2014, 17:22 |
[MK6] 1.6 TDCi zaślepienie EGRu |
Autor |
Wiadomość |
David1n
Model: Ford Fiesta Mk7`13
Wersja: Sport
Silnik: Inny
|
Wysłany: 19 Mar 2014, 16:08 [MK6] 1.6 TDCi zaślepienie EGRu
|
|
|
Jak w temacie. Bawił się już ktoś tym? Mam zamiar zaślepić EGR tylko nie wiem jak fiesta na to zareaguje. Ogólnie opinie są różne i ciężko obrać stronę ZA albo PRZECIW. Jeżeli ktoś to robił to proszę o jakieś przybliżenie tematu, czy warto marnować czas i się w to bawić.
Jak nie ma takiej fiesty u nas z zaślepionym EGR to w sumie jestem gotowy sprawdzić jak sie auto zachowuje po takim zabiegu ^^ |
|
|
|
 |
mocher

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: S
Silnik: 1.6TDCi/90KM
|
Wysłany: 19 Mar 2014, 19:14
|
|
|
Ja mam u siebie zaślepiony. Jak kupiłem auto to świeciła sie ukochana lampka check engine, okazało sie po zeskanowaniu go, ze jest to bład egru wlasnie. Auto stało dosyć długo nie odpalane zanim je kupiłem. Egr nie dosc ze uszkodzony mechanicznie bo klapka sie zacinała i zadne czyszczeni nic nie dało to elektronicznie tez. Na dodatek tego wszystkiego przez ten zjeb... EGR zaraz po odpalaniu czuc bylo lekkie wibracje ktore po chwili ustawaly. Wiec moj egr zostal zaslepiony szarpanie przeszło, zostało wyprogramowanie go. A tak wgl to z jakiego powodu chcesz go zaslepic? |
|
|
|
 |
mocher

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: S
Silnik: 1.6TDCi/90KM
|
Wysłany: 19 Mar 2014, 20:37
|
|
|
Jak działa i nic sie nie dzieje, to nie tykaj tego gow... ;P |
_________________ Mk VI 2006 Sport 1.6 TDCI 113 KM, 280 Nm |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.