|
Przesunięty przez: szynszyl 19 Kwi 2014, 12:01 |
[MK3] Przepala bezpiecznik F6 niezaleznie od jego wartosci . |
Autor |
Wiadomość |
Thanatos
Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: L
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 17 Lis 2013, 11:57 [MK3] Przepala bezpiecznik F6 niezaleznie od jego wartosci .
|
|
|
Witam Szanowne grono.
Mam problem z moja srebna strzala " dni temu przed wyjazdem do pracy po przekreceniu przelacznika wszystko zgaslo, zajrzalem na szybko w bezpieczniki, fakt przepalony bezpiecznik F6, ktory odpowiada za zasilanie powyzszych rzeczy, spalony mial wartosc 7.5A a powinien byc 10A, wsadzilem 10tke, po 2 sekundach te sie spalil, wiem, ze nie powinienem, ale wsadzilem 15A ale i ten spalil sie od razu po przekreceniu przelacznika...
zastanawiam sie czy jest mozliwe, ze ktorys przekaznik daje za duze napiecie i dlatego wywala bezpiecznik czy moze sam wskaznik jest walniety?
Mial ktos moze podobny problem? bede wdzieczny za wszelkie sugestie? |
|
|
|
 |
bigel

Wersja: CLX
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Wojtek
|
Wysłany: 17 Lis 2013, 12:41
|
|
|
sprawdź połączenia,skoro 7,5A pali to wyższe także będzie wywalało.i nie kombinuj za bardzo bo instalację sobie popalisz.Odłącz aku,weź miernik i do dzieła,może któryś przewód się przetarł i przepala. |
_________________ Bo na śmierć to trzeba sobie zasłużyć...więc nie będe sie starał.
 |
|
|
|
 |
Thanatos
Wersja: L
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 17 Lis 2013, 16:51
|
|
|
wsadzilem 15A na probe ... jutro od rana bede przegladal instalacje... jest mozliwosc ze wychodza dwa piny z wlacznika przy kierownicy? jeden ktory odpowiada za prawa a drugi za lewa strone czy to po prostu wlacznik on/off dajacy sygnal na swiatla? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|