Przesunięty przez: Freeman 21 Cze 2014, 20:12 |
[MK4] Czyszczenie przepływomierza i gaźnika. Nie odpala |
Autor |
Wiadomość |
MariuszCN
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Sport
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 4 Maj 2013, 20:36 [MK4] Czyszczenie przepływomierza i gaźnika. Nie odpala
|
|
|
Witam, jako że od ostatniego czyszczenia przepływomierza minęło trochę czasu i samochód znów zaczął się dusić powyżej 3k obrotów. Postanowiłem ponownie przeczyścić ten czujnik, i przy okazji psiknąłem środkiem w spray do czyszczenia gaźników w przepustnicę . Zadowolony poskładałem wszystko do kupy wsiadam do samochodu chcę odpalić i nic. Kręci rozrusznik i nic więcej się nie dzieje. Ma ktoś może jakieś sugestie co spaprałem? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź .
Silnik 1.3 endura-e. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 5 Maj 2013, 19:54
|
|
|
wciśnij gaz do dechy i kręć. Powinien po chwili odpalić. |
|
|
|
 |
MariuszCN
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Sport
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 6 Maj 2013, 21:36
|
|
|
Dzięki za rady. Gaz wciskałem do dechy ale to nie dawało rezultatu. Popełniłem błąd nie poczekałem aż preparat wyparuje przy próbie odpalenia został zassany do silnika i zabrudził świece. Po Czyszczeniu świec pali na dotyk. Mała rada jak zalejecie świece warto odkręcić wszystkie i zakręcić silnikiem kilka razy nadmiar paliwa wylatuje. Mi wyleciał prosto w twarz dziewczyna miała nie zły ubaw . Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.