|
[MK3] Kontrolka układu hamulcowego |
Autor |
Wiadomość |
cars24h

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 6 Kwi 2013, 14:54 [MK3] Kontrolka układu hamulcowego
|
|
|
Po zamontowaniu i podłączeniu świateł dziennych świeci mi się półprądem na tablicy kontrolka układu hamulcowego (P) i druga oznaczona (!)
Dzieje się tak tylko podczas jazdy. Światła dzienne działają prawidłowo czyli po włączeniu mijania gasną...
Wiem dlaczego tak jest bo plus po stacyjce do świateł dziennych podpiąłem pod czujnik poziomu płynu hamulcowego ale chciałbym zapytać czy to nie szkodzi i w czymś nie przeszkadza? |
_________________ Bądż uroczy dla swych wrogów... |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 6 Kwi 2013, 21:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
power
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 6 Kwi 2013, 20:44
|
|
|
Nie wiem, czy diagnosta nie będzie się czepiał podczas przeglądu, że świeci się właśnie ta kontrolka. Dodatkowo pewnie układ elektryczny do tego czujnika nie został przystosowany do większego poboru prądu.
Ja u siebie (+) do świateł dziennych mam podłączony do wiązki czujnika uruchamiającego wentylator chłodnicy ( czujnik dwupinowy umieszczony nad termostatem) w jednym z jego przewodów pojawia się napięcie po stacyjce, dodatkowo układ jest zabezpieczony bezpiecznikiem. |
|
|
|
 |
drjanusz

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 6 Kwi 2013, 21:38
|
|
|
cars24h napisał/a: | Wiem dlaczego tak jest bo plus po stacyjce do świateł dziennych podpiąłem pod czujnik poziomu płynu hamulcowego ale chciałbym zapytać czy to nie szkodzi i w czymś nie przeszkadza? |
To już nie ma gdzie podpiąć,tylko kombinujesz jak koń pod górkę |
_________________ Było XR3i
Była Fiesta 1,1i
Fiestynka 1,3...skasowana :((
Zagościł mkV Essi 1.6 Już ni ma.
A teraz Fiesta 2x mkIV 1,3 Endura
W stajni pojawił się Mondeo 1,6 mk1
kolejna zmiana Fokus Kombi 1.6 |
Ostatnio zmieniony przez Parzych 6 Kwi 2013, 23:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|