[MK4] Czy to jest dobre i sie oplaca? |
Autor |
Wiadomość |
dandysowski
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 4 Mar 2013, 21:40 [MK4] Czy to jest dobre i sie oplaca?
|
|
|
Witam
Mam fabryczne radio we fiescie glosniki rowniez i wypatrzylem na allegro taki zestaw
zestaw
Czy to juz wszystko by bylo gotowe na wymiane? I gdzie te glosniki pionera moglbym wsadzic. Nie znam sie za bardzo wiec prosze o rozwage. |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 4 Mar 2013, 23:34
|
|
|
dandysowski napisał/a: | Czy to juz wszystko by bylo gotowe na wymiane? |
Nie, do tego komplet z Allegro (ramka 2DIN, hak do podwieszenia na szynę, przelotka antenowa, kostki ISO-Ford).
dandysowski napisał/a: | I gdzie te glosniki pionera moglbym wsadzic. |
A gdzie chcesz... w drzwi, w deskę, w dach
Ogólnie jajek nie polecam, ale jak już koniecznie chcesz (musisz?) brać, bo w komplecie, to jedynym miejscem na montaż jest tylna półka (dla mnie lipa, ale o gustach się nie dyskutuje). |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
dandysowski
|
Wysłany: 5 Mar 2013, 12:10
|
|
|
A możesz podać linki do potrzebnych rzeczy bo naprawdę się nie znam. I czy przy zamontowaniu na tylną deske mógłbym je podłączyć normalnie ze by były wszystkie fabryczne i te?? I czy opłaca się za te pieniądze ten zestaw |
Ostatnio zmieniony przez dandysowski 11 Mar 2013, 15:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Puff
Forumowy Maruda

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Fun
Silnik: 1.8DI/75KM
Imię: Dawid
Wiek: 38 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 5740 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 5 Mar 2013, 13:04
|
|
|
To jest forum chłopie, tu się nie gada per "pan" ;]
Na Allegro wklep "ramka ford", wyskoczy od razu. Nie chcę wklejać konkretnych, bo sam sobie wybierzesz taką ramkę, jaką chcesz.
Co do montażu w półce - nie wiem czy tam masz kable poprowadzone czy nie, więc może istnieć szansa, że będziesz je musiał od radia podciągnąć (ja tak musiałem zrobić, tyle że głośniki mam w miejscach montażowych z tyłu zamiast w półce).
A w temacie ceny się nie wypowiadam, bo nie wiem jak to gra. Podpowiedź: możesz sprawdzić ceny wszystkiego osobno a potem porównać z ceną zestawu. |
_________________ "Rób to, co kochasz, żyj jak chcesz i nie patrz na to, co mówią inni,
bo jeśli zaczniesz działać tak, jak chcą inni, to będziesz żyć dla innych, a nie dla siebie."
Wierny osiołek pochłania jedynie
|
|
|
|
 |
Grucha
Model: Ford Fiesta Mk7`10
Wersja: Titanium
Silnik: 1.6DuratorqTDCi/95KM
Wiek: 36 Dołączył: 31 Sie 2012 Posty: 17 Skąd: North Yorkshire
|
Wysłany: 6 Mar 2013, 01:35
|
|
|
Myślałeś może nad wytłumieniem drzwi?
Jeśli chcesz przytrzymać swoje 4 kółka jakiś czas.... może na początek lepiej wytłumić drzwi .... potem przyszłościowo jakieś fajne radyjko... (może aktywka + czasy) .... potem jakiś fajny zestaw odseparowany 2 way. ... i jeśli ciągle będzie mało basu...to sub.
(wiadomo wszystko pod wzmakami).
Tak jak Pufcio mówi... nie mówimy per pan
w każdym razie wklep sobie w google "FAQ Nazara" ......przeczytaj od deski do deski...nawet jak byś miał 3 dni czytać...bo informacji jest od groma....po tym FAQ zrozumiesz....dlaczego jajka(te głośniki z linku) to złoo...tak samo jak jakikolwiek montaż w półce, dlaczego a także dlaczego polecam tłumienia i 2 way (system odseparowany 2 drożny)
Miłej lektury |
|
|
|
 |
sla32
Model: Ford Fiesta Mk5`99
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 7 Mar 2013, 12:58
|
|
|
dandysowski napisał/a: | Witam
Mam fabryczne radio we fiescie glosniki rowniez i wypatrzylem na allegro taki zestaw
…..
I gdzie te glosniki pionera moglbym wsadzic. Nie znam sie za bardzo wiec prosze o rozwage. |
Może zamiast zakładać prawie identyczny temat lepiej było kontynuować poprzedni
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=66457
lub jeszcze wcześniejszy
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=65661
Głośniki TS-6969 mają wymiary 16x24 cm i wagę ok. 1 kg sztuka
Tylna półka jest chyba jedynym miejscem gdzie można je zamontować ale ja również odradzam montaż głośników właśnie tam. |
|
|
|
 |
dandysowski
|
Wysłany: 11 Mar 2013, 15:55
|
|
|
no dobrze a jeszcze chcialem sie zapytac o radio alpine cde-9821r. troche stare jest ale mam okazje je kupic za 100zl i nie wiem czy sie skusic bo podobno nie ma mp3 a nie wiem jak gra moze sie ktos wypowiedziec na jego temat? |
|
|
|
 |
sla32
Model: Ford Fiesta Mk5`99
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.3/58KM
|
|
|
|