[MK3] Nie działa prędkościomierz

Tematy z tego podforum będą przenoszone do nowych działów.

Moderator: Moderatorzy

blood_brother
King of Tor Kielce 2013
Posty: 648
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 18:32
Lokalizacja: Otwock

[MK3] Nie działa prędkościomierz

Postautor: blood_brother » sob gru 22, 2012 17:27

Hej,

Nie mogłem się zdecydować, czy dać to do elektryki, czy mechaniki, więc drogą losową wylądowało tutaj.

Od 3 dni nie działa mi prędkościomierz jak i licznik kilometrów. Reszta zegarów działa. Przeszukałem forum i jedyne co zrozumiałem to, że potrafi coś tam zamarznąć. Po długich negocjacjach z rodziną postawiłem Fiestę na dwa dni w, można rzec, ogrzewanym garażu. Niestety nie przyniosło to upragnionego ruchu wskazówki prędkości.

Teraz pytanie co dalej, zakładając, że mogę grzebać przy aucie tylko na dworze, a tam ciągle -10 stopni. Od czego zacząć, może coś puknąć, albo młotkiem trzeba potraktować?
0 x

Awatar użytkownika
madek
Posty: 1755
Rejestracja: ndz kwie 23, 2006 12:58
Lokalizacja: Jelenia Góra

Postautor: madek » sob gru 22, 2012 17:46

0 x

Awatar użytkownika
Peedro
Posty: 2554
Rejestracja: pt wrz 14, 2007 14:14
Lokalizacja: Mystków

Postautor: Peedro » sob gru 22, 2012 18:41

linka 3 dychy, pół godziny bardzo spokojnej roboty :-P mogła ci się ukręcić np. i dlatego nie działa.
0 x
"Jeżeli wydaje ci się, że wszystko działa dobrze, na pewno coś przeoczyłeś."

Żaba - RIP

blood_brother
King of Tor Kielce 2013
Posty: 648
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 18:32
Lokalizacja: Otwock

Postautor: blood_brother » sob gru 22, 2012 20:43

No to mam robotę na święta, o ile uda mi się dorwać gdzieś linkę w Wigilię:)
0 x

Awatar użytkownika
drjanusz
Posty: 921
Rejestracja: sob lip 07, 2007 21:57
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

Postautor: drjanusz » ndz gru 23, 2012 12:58

blood_brother2 pisze:Teraz pytanie co dalej, zakładając, że mogę grzebać przy aucie tylko na dworze, a tam ciągle -10 stopni. Od czego zacząć, może coś puknąć, albo młotkiem trzeba potraktować?
Młotkiem to Ty siebie :hammer:
A nic nie wskazywało -skoki predkości(ale tylko na liczniku)?
0 x
Było XR3i
Była Fiesta 1,1i
Fiestynka 1,3...skasowana :((
Zagościł mkV Essi 1.6 Już ni ma.
A teraz Fiesta 2x mkIV 1,3 Endura
W stajni pojawił się Mondeo 1,6 mk1
kolejna zmiana Fokus Kombi 1.6

blood_brother
King of Tor Kielce 2013
Posty: 648
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 18:32
Lokalizacja: Otwock

Postautor: blood_brother » ndz gru 23, 2012 20:50

No właśnie nie, działał super i nagle zauważyłem, że martwy :)
0 x

blood_brother
King of Tor Kielce 2013
Posty: 648
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 18:32
Lokalizacja: Otwock

Postautor: blood_brother » śr lut 06, 2013 13:58

Hej,

Udało mi się w końcu wymienić linkę, tzn. dałem mechanikowi przy okazji, żeby wymienił, bo ja nie miałem kiedy się tym zająć.

Ogólnie rzecz ujmując, wymiana linki nie pomogła. Co mogę sprawdzić jako kolejne?
0 x

Awatar użytkownika
diodalodz
Posty: 5455
Rejestracja: sob cze 19, 2004 22:03
Lokalizacja: Łódź

Postautor: diodalodz » śr lut 06, 2013 16:42

ślimak. Wiele tematów na formu o tym problemie.
0 x

blood_brother
King of Tor Kielce 2013
Posty: 648
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 18:32
Lokalizacja: Otwock

Postautor: blood_brother » śr lut 06, 2013 17:46

Dzięki, w takim razie wiem czego szukać:)
0 x

Awatar użytkownika
mmbu
Posty: 322
Rejestracja: wt gru 29, 2009 17:51
Lokalizacja: WF

Postautor: mmbu » śr lut 06, 2013 19:06

Też obstawiam ślimak. Wywal licznik i zobacz czy linka się obraca w trakcie jazdy. Tylko musi być dociśnięta/na swoim miejscu. Zanim wywalisz slimak zobacz czy kawałek linki nie został w srodku i nie blokuje wejścia nowej. I smar grafitowy na linkę polecam
0 x
jak ktoś się p... urodził, to skowronkiem nie umrze

Umiesz liczyć? Licz na siebie...

Moje Allegro

blood_brother
King of Tor Kielce 2013
Posty: 648
Rejestracja: ndz lis 16, 2008 18:32
Lokalizacja: Otwock

Postautor: blood_brother » śr lut 20, 2013 21:01

Dla potomnych, ułamał się wystający "patyczek" w czujniku prędkości.
0 x


Social Media

       

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika