Wysłany: 27 Maj 2012, 00:22 [MK3] Jakie głośniki do modelu radia?
Witam mam problem z wyborem odpowiednich głośników do samochodu. Ford Fiesta Mk3 '92r. Wiem że na tyle auta trzeba mieć głośniki 100mm a na przodzie juz nie wiem. Myślałem na głośnikami tej firmy: http://moto.allegro.pl/gl...2371681828.html Te byłyby na tył. Chodzi mi o czystość grania i też troszkę głośnego grania ale nie aż tak żeby każdy z daleka słyszał co u mnie grają Mam radio stare i narazie nie planuje kupna nowego ( pieniążki ). Więc przy wyborze głośników i doradzeniu proszę się kierować także ceną. Model radia to: JVC KS-F350R. Pozdrawiam!
Model: Ford Fiesta Mk7`11
Wersja: Sport
Silnik: 1.6Duratec/120KM
Imię: Szymon
Wysłany: 30 Maj 2012, 01:02
Radio masz takie sobie i glosniki wybierasz widze podobne.
Na tyl takie 10 to nie wiem po co montowac, lepiej chyba otworzyc okna i posluchac szumu wiatru...
Proponuje kupic zestaw glosnikow dwudroznych na przod, lub ew. jedno drozne w drzwi i tweetery na wysokosci uszu, zainwestowac w glosniki w drzwi np 150 zl i kupic pionierki pozadne a tweetery jakies byle jakie na allegro sa nawet za 15 zl, i to juz pogra, z tylu to tylko na polke 16;9 i to jakies pozadne blaupunkty za 400 zl zeby to mialo sens.
(glosna i czysta gra to nie takie male wymaganie, to cecha za ktora wydaje sie parenascie tysiecy zl)
Jak masz mozliwosc to pozycz od znajomego jakies pozadne radio i zobacz jak zagra na tym co masz, ja wywalilem seryjne radio na pioniera i bylem w szoku bo wczesniej mialem wrazenie ze glosniki sa popalone...