|
[MK3] Zamontowanie radia CB |
Autor |
Wiadomość |
gerace
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.1/50KM
Imię: Piotr
|
Wysłany: 19 Kwi 2012, 13:30 [MK3] Zamontowanie radia CB
|
|
|
witam. mam takie pytanie. jak zamontowac w fiescie mk3 radio cb zeby to mialo rece i nogi ;p
jakos ladnie wygladalo a nie przykrecone na jakies sruby gdzies z boku;d
macie jakies propozycje? moze jakies fotki jak ktos ma zrobione |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 20 Kwi 2012, 10:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 20 Kwi 2012, 06:51
|
|
|
ja mam nad kratka nawiewu na srodku na uchwycie, tam sie sprawdza w tym samochodzie, tylko ze zalezy od rozmiarow... na srodku przy szybie est zaslepka ktora trzeba wyjac zeby podlaczyc antene.
mialem w innych miescach ale to byly choooyowe rozwiazania. z dobrych radii polecam maxona cm10 starego jest skladany w fajnym kraju tajlandia robia na rynek dla sluzb. wiadomo jakosc wysoka, jest to najtansze radio w najlepszej jakosci, poczytaj na elektrodzie albo popytaj ludzi z serwisu cb no i radyjko pasuje do wnetrza dobrze zestroic to mozna z antenka wilson 1m (ucinamy) unideny przy tym to g**** szumiace |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
Michaus

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 2.0/16V
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 101 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 20 Kwi 2012, 10:39
|
|
|
Można próbować w konsoli środkowej/tunel (na dole), są w sprzedaży ramki dedykowane do konkretnych transceiverów pod kieszeń 1-din. Warunek jest jeden: radio nie może być za długie. Jeśli nie masz tunelu, zawsze można przyłapać poniżej popielniczki...
Myślę, że lepiej tak, niż u góry na desce, bo przechodniów w oczy nie kłuje, a jak się czasem zaparkuje w Chinatown, to byle głupota może stać się przyczyną utraty szyby i nie tylko...
Ważne, żeby dostęp do gałkologii był nieograniczony, nie można zatem montować radia w zbyt odległym miejscu.
Zdjęcie jak znajdę, to wrzucę. |
_________________ Jest gablota Gustavo Fringa...
było Mdo Mk1 2.5 V6 Ghia, Mdo Mk2 2.5 V6 Ghia kombi - zombi
była Mk3 1.4 Ghia, dwulitrowa menda from Ad@mus
 |
Ostatnio zmieniony przez Michaus 20 Kwi 2012, 12:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 20 Kwi 2012, 11:53
|
|
|
mialem w konsoli nie polecam... tam jest malo miejsca...i szukasz tych pokretel w czasie jazdy, lipa |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 20 Kwi 2012, 14:02
|
|
|
A co tam jest szukać w czasie jazdy? Wszystko co trzeba to w mikrofonie jest,,, głośniej/ciszej? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Michaus

|
Wysłany: 23 Kwi 2012, 14:33
|
|
|
JoeMix napisał/a: | A co tam jest szukać w czasie jazdy? Wszystko co trzeba to w mikrofonie jest,,, głośniej/ciszej? |
Głośność, Sq, RF Gain, Mic Gain, DW, zmiana kanałów, modulacji...
W jednym radyjku mam w gruszce zmianę kanałów, w drugim cztery programowalne przyciski, a w trzecim na gruszcze tylko PTT, za to na panelu tak jak na poniższym obrazku...
Pawełos666 napisał/a: | mialem w konsoli nie polecam... tam jest malo miejsca...i szukasz tych pokretel w czasie jazdy, lipa |
Jak znasz swoje radio, to nawet patrzeć na panel nie trzeba i każdą gałkę odnajdziesz bez trudu. Zarówno w Mondzie, jak i we Fieście radio siedzi na środeczku, tyle że w tym pierwszym wyżej, bo bezpośrednio pod "sprzętem car audio" |
 |
Ostatnio zmieniony przez Michaus 23 Kwi 2012, 14:38, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 23 Kwi 2012, 14:37
|
|
|
Michaus napisał/a: | Głośność, Sq, RF Gain, Mic Gain, DW, zmiana kanałów... | Ja wiem, tylko co tam kręcić w czasie jazdy? Powiedzmy to w prost, gościu przez 99,99% czasu będzie prowadził nasłuch na 19 i tyle,,, Czasem zapyta o drogę,,, czasem może odpowie komuś,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Michaus

|
Wysłany: 23 Kwi 2012, 14:48
|
|
|
Np jak mu drogę ktoś będzie tłumaczył i poprosi i przejście na inny kanał, jak będzie chciał w takiej sytuacji zrobić sobie głośniej, lub ciszej, gdy jakiś ćwierćinteligent będzie miał ochotę poprzeklinać. RF Gain, gdy wjedzie do miasta i trzeba by się ograniczyć nieco, by nie słyszeć bełkotu z całej metropolii... SQ, chyba nie muszę tłumaczyć... chyba że ma się ASC... sprawnie działające, a to akurat nie takie częste zjawisko. Potrzeb użycia całej gałkologii w zależności od sytuacji nie chce mi się wypisywać. Gałki generalnie po to są, aby nimi kręcić. |
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|