|
[MK3] CVH - układ chłodzenia - ogrzewanie |
Autor |
Wiadomość |
dżolero
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Imię: Mateusz
|
Wysłany: 2 Lut 2012, 21:37 [MK3] CVH - układ chłodzenia - ogrzewanie
|
|
|
hej. od czasu swapu mam problem z ogrzewaniem z swoim cvh. nie3 wiem czy zle weze podłaczone czy co... na starym silniku 1.3i grzało az miło. nagrzewnica została stara dzisiaj wymieniłem termostat-0 efektu. chłodnica zasłonieta kartonem... minimalne ciepłe powietrze wieje... układ chłodzenia mam podłaczony tak
Uploaded with ImageShack.us
kolorami na rysunku zaznaczylem co jak gdzie idzie wiec chyba bardziej pytanie kieruje do posiadaczy cvh....
dodam iz silnik po swapie był zalany woda potem spuszczone wszystko i zalany płynem. nagrzewnica jak przykłądam reke pod tunel w srodku auta to jest ciepła co idzie odrazu reka odczuc. mam instalacje gazowa i jak mam temp przełaczania ustawiona na 30 stopni to po 2.2 3.4 km przy ok 0 +3 mi sie przezuca a z nadmuchu dalej ze tak powiem ciumek... co moge jeszcze posprawdzac?? jak grzeja wasze silniki? |
_________________ była mk3 1.1-->1.3-->1.6cvh110ps jest Probe II se 2.0 16v 136ps |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 4 Lut 2012, 10:09, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 2 Lut 2012, 22:43
|
|
|
Ja dzisiaj po 20km po trasie ze średnią 90km/h się zatrzymałem otworzyłem maskę i ręką dotknąłem kolektora wydechowego! Nie był może letni, ale gorący tez nie, przynajmniej nie na tyle że odruchowo nie cofnąłem reki ani nie zostawiłem skóry na nim,,, przewód za termostatem zimny, chłodnica lodowata, przewód na nagrzewnice ciepły, przewód powrotny letni,,, kolektor dolotowy ciepły,,, Oświadczam że dopóty temperatura nie wróci w granice zera, a wskazówka temperatury w moim aucie na środek skali nie udzielam pomocy w sprawach słabo działającego ogrzewania,,, tym bardziej że jeszcze 2 tygodnie temu (jak jesień była) miałem wskazanie pod czerwonym polem i ukrop w aucie,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Marek

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 2.0/16V
Imię: Marek
|
Wysłany: 3 Lut 2012, 00:06
|
|
|
Masz źle podłączone układ chłodzenia.
tak ma być:
 |
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 4 Lut 2012, 09:28
|
|
|
dokładnie tak jak Marek narysował |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|