|
[MK4] Oryginalne kostki zasilające radio + głośniki |
Autor |
Wiadomość |
fajfik
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: S
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 11:31 [MK4] Oryginalne kostki zasilające radio + głośniki
|
|
|
Witam serdecznie. Jeśli nie byłby to dla Was kłopotem to mógłbym prosić o kilka zdjęć kostki fordowskiej ?? (aby przylutować kostkę ISO)
Chcę zainstalować radio w autku (fiesta mk4) i mam mały problem. Po wyjęciu starego radia oczom ukazały się tylko poprzecinane kable :/ niestety bez końcówek fordowskich. Także urtaowali byś mi życie bo nie chcę płacić 50zł za instalację radia :/ Z góry ogromne dzięki i pozdrawiam.
Ps. Podaję kolorystykę kabli zasilających:
-niebiesko/czarny (grubszy)
-zielono/czarny (2szt.)(grubszy i cieńszy)
-pomarańczowo/czarny (2szt.) |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 30 Lis 2011, 20:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Albercik [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 13:01
|
|
|
zielonoczarny grubszy, jak się nie mylę, to będzie podświetlenie. Cieńszy jest od nie wiadomo czego i siebie ja go po prostu uciąłem, zaizolowałem i wisi. Na schematach go nie ma. Niebieskoczarny to masa powinna być a pomarańczowoczarne to +12V i +12V po stacyjce. Oczywiście to tak na logikę tylko, bo mam MK3 i tam są trochę inne kolory kabli, ale grubości i ilości poszczególnych się zgadzają |
|
|
|
 |
Michaus

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 2.0/16V
Imię: Michał
Wiek: 42 Dołączył: 10 Kwi 2011 Posty: 101 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 30 Lis 2011, 13:13
|
|
|
Polecam schematy w instrukcji (np Haynes'a lub "Sam naprawiam Ford Fiesta"), a nie zgadywanki. Haynes moim zdaniem dużo czytelniejszy. |
_________________ Jest gablota Gustavo Fringa...
było Mdo Mk1 2.5 V6 Ghia, Mdo Mk2 2.5 V6 Ghia kombi - zombi
była Mk3 1.4 Ghia, dwulitrowa menda from Ad@mus
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|