[MK6] podłączenie wyświetlacza ze średnim spalaniem itp |
Autor |
Wiadomość |
toffic

Model: Ford Fiesta Mk6`03
Wersja: Inna
Silnik: 1.4TDCi/68KM
|
Wysłany: 27 Lut 2011, 13:07 [MK6] podłączenie wyświetlacza ze średnim spalaniem itp
|
|
|
witam mam wersje fiesty bez wyświetlacza pokazującego średnie spalanie itp. czy istnieje możliwość podłączenia takiego wyświetlacza? |
|
|
|
 |
pawel182
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 27 Lut 2011, 19:55
|
|
|
Z opisu wynika, że posiadasz model sprzed FL a w tych modelach nie było komputera pokładowego.
Ale dla chcącego nic trudnego. Taki komputerek można wykonać samemu od podstaw. Kwestia napisania i zaprogramowania procesora i wykonania płytki |
_________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność |
|
|
|
 |
toffic

Model: Ford Fiesta Mk6`03
|
Wysłany: 28 Lut 2011, 16:57
|
|
|
a czy pasowałby taki wyświetlacz od nowszej wersji fiesty albo od focusa? |
|
|
|
 |
Neo178
Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ghia
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Mariusz
Wiek: 35 Dołączył: 17 Maj 2008 Posty: 322 Skąd: Bełchatów/Łódź
|
Wysłany: 28 Lut 2011, 18:22
|
|
|
toffic, jak nie masz komputera w swojej (a raczej go nie masz) to sam wyświetlacz NIC Ci nie da. |
|
|
|
 |
pawel182
Model: Ford Fiesta Mk6`05
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 2 Mar 2011, 12:40
|
|
|
Sam wyświetlacz.... to tak jakbyś chciał kupić komputer do domu i byś się pytał czy jak kupisz sam monitor to wszystko będzie działać |
_________________ Nic nie zastąpi dużej pojemności, a od dużej pojemności lepsza jest tylko....jeszcze większa pojemność |
|
|
|
 |
karolkus
Model: Ford Fiesta Mk6`07
|
Wysłany: 27 Sie 2011, 18:36
|
|
|
W mojej fiescie TDCI 1,4 po FL nie bylo fabrycznie komputera ze srednicm spalaniem tylko ile km do stacji i godzina + przebiegi. Kupilem nowe zegary od wersji 1,4 TDCI z komputerem + manetke kierunkowskazu z przelacznikiem re/set i pojechalem DO ASO i mi to przyuczyli - po podlaczeniu samej deski nie odpali sie auta. Problem po przyuczeniu mam taki ze teraz nie mam menu w zegarach (tego gdzie sie zmnienia opcje typu ile razy ma mignac kieriunkiem itp)- podejrzewam ze gosc w aso zle skonfigurowal cos ale to wyjasnie w poniedzialek. W ASO nawet popchneli mi licznik do wlasciwego poziomu (na nowych zegarach byl symboliczny 5000km ) do operacji przyuczenia potrzebne sa wszystkie kluczyki nieobecne nie beda dzialaly.
Przy okazji moze wie ktos jak ponownie wlaczyc to menu? czy to bez komputera w aso sie nie powiedzie? |
|
|
|
 |
Witek [Usunięty]
|
Wysłany: 23 Wrz 2011, 21:03
|
|
|
Odgrzebując ten temat
kolega karolkus ile zapłacił w aso za wykonanie a ile za części ? bo u mnie wychodzi to samo, mam wersję po fl a pokazuje mi tylko godzinę i ile do stacji mam km..... choć może po prostu nie potrafię wejść do menu w co wątpię ale nie wykluczam takiej opcji |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.