|
[MK4] Wymiana maglownicy |
Autor |
Wiadomość |
Wolek87
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Ghia
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Grzesiek
|
Wysłany: 6 Lut 2011, 16:53 [MK4] Wymiana maglownicy
|
|
|
Witam, mam pytanie czy jest ktoś w posiadaniu instrukcji demontażu maglownicy w Fieście MK4 1.3 benz? Czy jest to bardzo skomplikowany proces i czy dam radę zrobić to samemu w garażu z kanałem? Rozumiem, że później czeka mnie wizyta u mechanika w celu ustawienia zbieżności, ale czy nie będzie problemu np. z odpowietrzeniem układu itp?
Pozdr |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 6 Lut 2011, 18:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Zondahsp
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Flair
Silnik: 1.3i/50KM
Imię: Grzegorz
|
Wysłany: 6 Lut 2011, 17:43
|
|
|
Witam Przyłączam się do pytania Czy nie ma jakiś większych min w mk4 zęby założyć wspomaganie? Chodzi mi czy kolumna kierownicza pasuje z krzyżakami... |
_________________ Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
Czepus

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 9 Lut 2011, 00:54
|
|
|
niedawno wymieniałem maglownice wspomagania... demontowałem całe sanki z wahaczami według mnie jedyna słuszna droga. Robiłem to w dieslu ale w benzyniakach dużej różnicy nie będzie. wszystkie wersje mk4 miały tą samą maglownice, trzeba bardzo ostrożnie obchodzić się z przewodami nad maglem, ładnie je poukładać by o nic nie wadziły.
Większych problemów nie ma. Przy okazji warto wymienić wszystkie gumy w zawieszeniu.
Samo zrzucenie sanek z wahaczami to kilka śrub, ja zrobiłem wszystko bez kanału.
Google ładnie opisuje jak odpowietrzyć układ, żadnych innych niespodzianek raczej nie będzie.
Co do "wstawienia wspomagania w mk4" dużo nie podpowiem...
Wiem tylko na pewno krzyżak trzeba wymienić. |
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|