|
[MK3] Nie chce odpalić |
Autor |
Wiadomość |
bolodom
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 33 Dołączył: 03 Paź 2010 Posty: 21 Skąd: Jastrzębie
|
Wysłany: 4 Gru 2010, 17:11 [MK3] Nie chce odpalić
|
|
|
Witam Was. Mam problem z moją Fifi. Wczoraj sobie ją normalnie odpaliłem, a dziś wsiadam do samochodu i już nie chce odpalić. Akumulator sprawny, na wszelki wypadek go podładowałem.
Rozrusznik kręci, pompa paliwa też działa. Czy jest opcja że coś zamarzło? (było ponad -15C! w nocy). Dodam może jeszcze że zawsze przy odpalaniu musiałem dodawać gazu żeby załapała ale to wina krokowca. Ale to chyba nie jego wina? Bo teraz mogę mieć ciągle wciśnięty gaz i nie łapie.
O! i jeszcze czuć trochę zapach paliwa jak go próbuję odpalić.
Co może być przyczyną? Paliwo nie dochodzi do iskry? |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 5 Gru 2010, 10:30, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 4 Gru 2010, 17:26
|
|
|
Jak czuć paliwo to zapewne zalana, jak masz możliwość to zapnij na linkę i się przejedz tak ok 40km/h na 4 biegu,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
bolodom
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 33 Dołączył: 03 Paź 2010 Posty: 21 Skąd: Jastrzębie
|
Wysłany: 5 Gru 2010, 08:24
|
|
|
Dobra, dzięki. Jak tylko będę miał możliwość to tak zrobię i napiszę czy pomogło
[ Dodano: Pon Gru 06, 2010 17:53 ]
Udało się! Dziś przyszła odwilż (aż +2C! ) i autko bo wciśnięciu gazu na maxa i próbie odpalenia po pół minuty zapaliło! Przy okazji z wydechu wyleciało bardzo dużo wody. Po prostu zalało mi pewnie filtr paliwa i zamarzło przy -22C...
No nic to dzięki za pomoc! idę śmigać moją FIFI |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|