Przesunięty przez: szynszyl 26 Mar 2014, 20:39 |
[MK3] gasnie na zimnym silniku |
Autor |
Wiadomość |
KrystiaN548
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
Imię: Krystian
|
Wysłany: 27 Lis 2010, 15:35 [MK3] gasnie na zimnym silniku
|
|
|
Witam mam problem z moja fiesta,jest klopot bo jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minut a potem spadnie z obrotow i zgasnie to sie powtarza do puki silnik sie nie nagrzeje,a jak sie nagrzeje to problem znika na biegu jalowym i byle ktory bieg wzuce to nie robi roznicy i tak zgasnie a pozatym trzesie sie cala buda na zimnym silniku.dzieki z gory za jakies sugestije.Pomozcie |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 27 Lis 2010, 22:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
CzaRmaX

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Imię: Paweł
|
Wysłany: 7 Gru 2010, 09:23
|
|
|
Może opisz dokładniej w jakich sytuacjach Ci gaśnie na tym biegu? W czasie jazdy jak z nich schodzi czy jakoś sam z siebie? Na jałowym jak dodasz gazu czy też tak sam z siebie? Tak trochę mętnie to wszystko opisałeś. |
_________________ Każdy powinien mieć taki dupowóz z załącznikami. Życzę Wam tego pod choinką ja wraz z moją Fieściną
 |
|
|
|
 |
Pele

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Michał
|
Wysłany: 7 Gru 2010, 12:14
|
|
|
CzaRmaX, ja przetłumaczę
"Witam. Mam problem z moja fiestą. Jest kłopot, jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minuty, potem spadnie z obrotów i zgaśnie. To się powtarza do puki silnik się nie nagrzeje. A jak się nagrzeje to problem znika. Na biegu jałowym (na zimnym silniku) byle który bieg wrzucę to nie robi różnicy i tak zgaśnie. A poza tym trzęsie się cala buda na zimnym silniku. Dzięki z góry za jakieś sugestie. Pomóżcie " |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 7 Gru 2010, 12:25
|
|
|
KrystiaN548 napisał/a: | trzesie sie cala buda na zimnym silniku | Wskazuje to na za niski jego bieg,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
CzaRmaX

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Imię: Paweł
|
Wysłany: 7 Gru 2010, 13:39
|
|
|
Pele powinni dać Ci tu etat tłumacza z polackiego na polski
Pele przetłumacz jeszcze JoeMix'a dla KrystiaN548'a bo ten ostatni zacznie jeszcze odpalać i ruszać z piątki |
_________________ Każdy powinien mieć taki dupowóz z załącznikami. Życzę Wam tego pod choinką ja wraz z moją Fieściną
 |
|
|
|
 |
kamil wolski

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 7 Gru 2010, 15:06 Re: gasnie na zimnym silniku
|
|
|
KrystiaN548 napisał/a: | Witam mam problem z moja fiesta,jest klopot bo jak na zimnym silniku pochodzi 2-3 minut a potem spadnie z obrotow i zgasnie to sie powtarza do puki silnik sie nie nagrzeje,a jak sie nagrzeje to problem znika na biegu jalowym i byle ktory bieg wzuce to nie robi roznicy i tak zgasnie a pozatym trzesie sie cala buda na zimnym silniku.dzieki z gory za jakies sugestije.Pomozcie |
A może nierówno pracuje jakoś, strzela z wydechu, dymi, coś takiego? |
_________________ było: 104KM 220Nm
jest: 133KM 186Nm |
|
|
|
 |
SebeG
Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: CL
|
Wysłany: 7 Gru 2010, 18:41
|
|
|
No mi też od kilku dni podobne fochy strzela moja dieselina Dwa razy ciężko odpaliła. A jeżeli odpali bez problemu to zdarza jej się np. po kilku minutach zgasnąć lub lekko spaść z obrotów. Nawet po nagrzaniu też się parę razy zdarzyło, że na biegu lekko ją przymuliło, a na jałowym prawie gasła. Świece dobrze grzeją, ponieważ w większe mrozy odpalała bez problemu, a dziś był 1 st. na plusie i zamarudziła. Filtr paliwa wymieniony. A może paliwo? Jutro zatankuję i zobaczę. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.