|
[MK3] Problemy z odpalaniem po wymianie rozrusznika |
Autor |
Wiadomość |
megabajt
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: FX
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 8 Lis 2010, 11:50 [MK3] Problemy z odpalaniem po wymianie rozrusznika
|
|
|
Podczas odpalania, zaczęło bujać cala buda, od skrzyni słychać było jak latają jakieś graty, dojechałem tak 700 metrów pod dom.Po ściągnięciu rozrusznika okazało się że bendix pękła na pół.Po wymianie rozrusznika na zregenerowany, rozrusznik się klinuje, pyka pod maska ale się nie obraca, po kilku pyknięciach jak się obróci to słychać zgrzyty dziwne.Patrzyłem pod pokrywę zaworów wałek rozrządu cały, pod pokrywą kół zębatych paski są.Co się stało?Czy to rozleciał się docisk i tak blokuje rozrusznik?! Ponadto zauważyłem że urwało dwa boczne ucha mocowania skrzyni, śruba nie jest w pełni obejmowana przez nie od góry, jednak śruby górnego mocowania blok skrzynia są całe.Gdzie leży przyczyna? |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 11 Lis 2010, 10:25, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12075 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 8 Lis 2010, 23:49
|
|
|
No może coś tam w dzwonie latać,,, jak chcesz zaryzykować to zabezpiecz kable, odpal auto na pych bez zamontowanego rozrusznika i poświeć w dziurę jak się obraca koło zamachowe i wieniec,,, jak będzie jakoś się bujać na boki czy jakkolwiek nierówno będą szły zęby to będzie problem,,, jak nie chcesz ryzykować to wypadało by zwalić skrzynie |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 10 Lis 2010, 22:10
|
|
|
Może niektóre zęby na wieńcu szlag trafił. Nie ryzykuj, tylko zrób tak jak Joemix radzi - zwal skrzynię, albo chociaż odkręć ją od silnika i odsuń na tylę żeby zobaczyć czy czegoś tam nie ma. |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|