|
[MK4] KME Bingo strzał i po odpaleniu nie ma mocy i gaśnie |
Autor |
Wiadomość |
josedasilva
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Basic
Silnik: 1.3i/60KM
Imię: Marcin
|
Wysłany: 18 Sie 2010, 15:49 [MK4] KME Bingo strzał i po odpaleniu nie ma mocy i gaśnie
|
|
|
Witam, dzisiaj miałem taką nieprzyjemną sytuację... Jechałem spokojnym tempem na gazie i po przepuszczeniu Pani na pasach przy dodaniu gazu autko sobie strzeliło wyjątkowo mocno (wydawało mi się, że w komorze silnika) i od razu straciło moc, przejechałem 5m i poczułem dziwny zapach (jakby spalenizna, nie był to na pewno zapach gazu) więc zjechałem na bok. Auto zaraz zgasło i problem jest taki, że gdy odpalam na benzynie samochód ledwo chodzi, bardzo ociężale, po dodaniu gazu zaraz gaśnie i delikatnie czuć ten smród, nie wchodzi na obroty więc nie mam jak przełączyć na gaz. Wiecie co się mogło stać? Nie wiem nawet czy udać się do mechanika czy gazownika... Z pierwszym rozmawiałem ale jak usłyszał, że autko na gazie to nie ma czasu i się nie zna... |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 26 Sie 2010, 23:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 18 Sie 2010, 16:08
|
|
|
Mogło strzelić w dolot się się dolot powalił, eksplozja w kolektorze czy filtrze powietrza to nic fajnego,,, oglądałeś silnik? |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
josedasilva
|
Wysłany: 18 Sie 2010, 16:19
|
|
|
no właśnie spojrzałem ale nie zauważyłem nic szczególnego... oczywiscie nie znam się kompletnie... |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 18 Sie 2010, 16:32
|
|
|
Może zdejmij dolot i zobacz jak tam w przepustnicach wygląda, może filtr się rozleciawszy i nie daj zassało go do środka,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
josedasilva
|
Wysłany: 18 Sie 2010, 17:16
|
|
|
zobacze, ale to dopiero rano, bo autko stoi kawalek od domu, a dzis do 1 w robocie... |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
|
|
|
 |
josedasilva
|
Wysłany: 26 Sie 2010, 23:37
|
|
|
witam, jako ze moje wprawne oczy nie zauważyły żadnych pęknięć, filtr był na miejscu itp. zostawiłem auto u mechanika. Dzisiaj odebrałem i naprawa polegała na wymianie świec, uszczelek kolektora, i uszczelki pokrywy zaworów, a ponoć przyczyną wszystkiego były świece, które odmówiły posłuszeństwa... Podobno można jeździć dalej na gazie, powinien być spokój. Dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|