|
[MK3] Powolne tankowanie gazu |
Autor |
Wiadomość |
Don4tello

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: C
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 7 Cze 2010, 13:27 [MK3] Powolne tankowanie gazu
|
|
|
Witam
Ostatnio podjechałem na stację, żeby jak zwykle zatankować do pełna. Gość podłaczył wąż, uruchomił maszynę i....baaaardzo powoli ten gaz mi wchodził, gdy dobiło do końca to nie było tego charakterystycznego "syku" tylko jakieś głośne dźwięki/zgrzyty/trzaski w tym dystrybutorze, niby do końca dobiło, ale widziałem jak jeszcze troszkę minimalnie szło do przodu, Pan jednak wylaczyl i stwierdził, że mam walnięty zawór, że może jakaś rdza czy coś, bo w tym czasie to powinny się napełnić 3 zbiorniki... Myślę..., gość chyba się na tym zna i wie co gada, ale mówię upewnię się na forum. Może to od tego, że właśnie zawsze tankuje do pełna? Ktoś kiedyś mi mówił, żebym tak nie robił, bo jakaś membrana się szybko zużywa czy coś... Konieczna wizyta chyba u mechanika rozumiem? Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 1 Wrz 2010, 14:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pucio2
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Ghia
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 58 Dołączył: 04 Kwi 2010 Posty: 114 Skąd: Jaryszki k.Poz.
|
Wysłany: 7 Cze 2010, 13:33
|
|
|
Don4tello: ZAWSZE tankuję do pełna i tylko raz miałem zdarzenie, że na Statoilu tankowanie "nie chciało ruszyć" a po drugiej stronie ulicy na Carrefour zatankowałem bez problemów. Don4tello napisał/a: | Ktoś kiedyś mi mówił, żebym tak nie robił, bo jakaś membrana się szybko zużywa czy coś... | Pierwsze słyszę od połowy 90-tych lat o "jakiejś membranie" związanej z tankowaniem... :yyy: Podjedź po prostu na inną stację i sprawdzisz, czy jest przytkany wlew gazu. Do gazownika zawsze można się udać. |
_________________ Fiesta forever... |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 7 Cze 2010, 16:17
|
|
|
Don4tello napisał/a: | Może to od tego, że właśnie zawsze tankuje do pełna? Ktoś kiedyś mi mówił, żebym tak nie robił, bo jakaś membrana się szybko zużywa czy coś... | Może i tak, jednak ja od 10 lat nie zauważyłem tego szybszego zużycia,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|