uniwersalne szyby elektryczne -montaż i działanie w praktyce |
Autor |
Wiadomość |
scorpion69
Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Wiek: 65 Dołączył: 03 Lut 2007 Posty: 305 Skąd: z planety X
|
Wysłany: 31 Maj 2010, 21:51 uniwersalne szyby elektryczne -montaż i działanie w praktyce
|
|
|
witam
mam pytanie odnosnie montażu szyb elektrycznych uniwersalnych. czy kotoś ma takie założone i czy to wogóle działa i na jak długo? ma ktoś instrukcję? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 31 Maj 2010, 22:04
|
|
|
Jeśli zmieniasz prowadnice i cały mechanizm OK, jeśli to takie adaptery zakładane "na korbkę" to różnie bywa, jedna chodzą bezawaryjnie latami inne po kilki jazdach szybą szlag trafia,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
scorpion69
|
Wysłany: 31 Maj 2010, 22:06
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Jeśli zmieniasz prowadnice i cały mechanizm OK, jeśli to takie adaptery zakładane "na korbkę" to różnie bywa, jedna chodzą bezawaryjnie latami inne po kilki jazdach szybą szlag trafia,,, |
chodzi mi o takie cudo
http://www.amt-alarmy.pl/...q=&r=0&rg=0&sg= |
|
|
|
 |
polansky

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Fun
Imię: Krzysiek
|
Wysłany: 31 Maj 2010, 22:10
|
|
|
Mam takie uniwersalne założone od nowości, tzn. pierwszy właściciel, który ją brał z polskiego salonu później dokładał je w firmie zajmującej się montażem alarmów i el. szyb. Nie wiem niestety jaka to firma :( Ale działają nadal - czyli długo I wydaje mi się że jednak silniki są mocniejsze niż oryginalne.
Jedyną wadą jak dla mnie jest to, że mój sterownik nie ma funkcji "komfort" (czy jak to tam nazwać), chodzi mi o to, że naciskam krótko klawisz a szyba sama jedzie w dół - tak przynajmniej było w mondeo. Ja muszę niestety przez cały czas zamykania czy otwierania szyb trzymać przycisk - i to tyle z wad, jak dla mnie
Być może teraźniejsze sterowniki mają już takie opcje |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 |
|
|
|
 |
scorpion69
|
Wysłany: 31 Maj 2010, 22:14
|
|
|
dzięki za info
a z jakiego innego modelu Forda pasują do MK4? |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.