|
[MK3] elektryczne szyby montaż i problem |
Autor |
Wiadomość |
deepone [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Wrz 2009, 13:25 [MK3] elektryczne szyby montaż i problem
|
|
|
Podpinam elektryczne szyby wszystko tak jak znalazłem opisy na forum (zresztą filozofii tutaj nie ma), czyli pod radiem wpinam wiązkę, podpinam podnośniki i ogólnie całe okablowanie.
Gdy naciskam przyciski od szyb to niestety nie działają (sprawdziłem czy silniki od szyb są sprawne na osobnym zasilaniu w garażu i działają poprawnie), mianowicie po naciśnięciu, coś tam silniczek ruszy na chwile ale się zatrzyma, do tego zapala się oświetlenie deski rozdzielczej + lekko światła na zewnątrz pojazdu (ledwo widać) no i piszczek informuje o tym że światła włączone gdy silnik zgaszony.
Domyślam się że jest gdzieś zwarcie, tylko gdzie?
Przeszukałem forum i nie znalazłem na to odpowiedzi, aktualnie analizuje schemat elektryczny jednak może jest ktoś kto pomoże w rozwiązaniu tego problemu.
Może ktoś posiada rozpiske pinów od wtyczki od szyb elektrycznych tej pod radiem? |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 7 Wrz 2009, 09:34 Re: elektryczne szyby montaż i problem
|
|
|
deepone napisał/a: | Domyślam się że jest gdzieś zwarcie, tylko gdzie? | No masz rację,,, niech pomyślę,,, na zielonym i taki niebieskawym przewodzie masz to zwarcie,,, serio,,, nie musisz nawet tego sam sprawdzać miernikiem, ja z odległości dziesiątek kilometrów i bez sprawdzania wiem ze to to |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|