|
[MK3] Kostka włącznika świateł przeciwmgielnych |
Autor |
Wiadomość |
qwerty67

Model: Inne auto
Wersja: CL
Silnik: Inny
Imię: Paweł
|
Wysłany: 1 Maj 2010, 17:44 [MK3] Kostka włącznika świateł przeciwmgielnych
|
|
|
Witam, Mam zamiar zamontować przednie światła przeciwmgielne, znalazłem używany włącznik z oryginału wraz z kostką z pinami do niego, chcę nie łączyć kawałka kabla tylko albo zmienić piny albo wykorzystać stare, nie wiem jednak jak je wyciągnąć żeby nie rozwalić kostki. Proszę o pomoc. Załączam foto.
Pozdrawiam Paweł. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 1 Maj 2010, 18:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Parch
Wersja: Inna
|
Wysłany: 2 Maj 2010, 13:52
|
|
|
Odradzam. Masz na tyle długie kikuty kabli przy kostce, że bez problemu dolutujesz do nich dalszą część instalacji. Zaizolujesz później koszulkami termokurczliwymi i będzie idealnie.
Pinów nowych (nieoryginalnych) nie dostaniesz idealnie takich samych jak masz w kostce, a rozginanie oryginalnych pinów i ponowne ich zaciskanie da o wiele mniej pewny rezultat niż dolutowanie do istniejących kabelków. |
|
|
|
 |
qwerty67

Wersja: CL
Imię: Paweł
|
Wysłany: 2 Maj 2010, 14:37
|
|
|
Problem w tym, że jeden kabel jest urwany a w kostce są 4.. Co do rozginania to na pewno na to jeszcze by lut poszedł... |
_________________ Była wiśniowa 1,1
Jest: Toledo 1L 1,8 90 PS |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 2 Maj 2010, 14:48
|
|
|
Nie ma w zasadzie kotki której się nie da rozebrać i rozbroić,,, Z Twojego zdjęcia nic nie widać, trzeba to wziąć w łapę, w dobre światło i poruszać i obczaić co się o co blokuje,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|