[mk3]Zle działający wskaznik od temp i poziomu paliwa |
Autor |
Wiadomość |
pyzdra
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 14:05 [mk3]Zle działający wskaznik od temp i poziomu paliwa
|
|
|
Witam. pewien czas temu miałem pomysł aby w mojej fieście zrobić licznik z białymi tarczami wszystko poszło ok:) do czasu kiedy nie odpaliłem samochodu, wtedy wskaznik od temperatury momentalnie poszedł na czerwone pole do góry a wskaznik od poziomu paliwa tez zle wskazuje. Czy jest jakaś możliwość aby "przywrócić ustawienia fabryczne" znaczy aby wskazywała tak jak na początku czy musze kupić nowy licznik??Prosze o pomoc |
|
|
|
 |
bidżej

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
Imię: Bartek
Wiek: 38 Dołączył: 22 Maj 2008 Posty: 4784 Skąd: Stuttgart
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 14:42
|
|
|
przełóż mechanizmy wskaźników paliwa i temperatury ze starych zegarów. będziesz musiał zdjąć wskazówki. zalej auto do pełna i wsadź wskazówkę od paliwa w pozycji full. zagrzej silnik do temp pracy i wskazówkę od temperatury wsadź w pozycji takiej, jak zawsze była. nie będzie to łatwe, bo ciężko założyć wskazówki w taki sposób, żeby nie przekręcić trzpienia mechanizmu wskaźnika (wtedy dalej pokazuje bez sensu - następna próba ), ale DA SIĘ. |
_________________ www.twojrobot.blogspot.com |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 14:47
|
|
|
coś źle złożyłeś zapewne i dlatego,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.