[MK4] Stukanie w silniku |
Autor |
Wiadomość |
zimzia

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 9 Kwi 2010, 22:35 [MK4] Stukanie w silniku
|
|
|
Witam
W piątek po agresywnej jeździe gdy podjechałem pod dom i wysiedlam z auta usłyszałem głośne jednostajne stukanie, nazajutrz odpaliłem samochód stukanie dalej było słychać, zgasiłem i zapaliłem kilka razy ale dalej to samo, przyłożyłem dłoń do osłony paska rozrządu i tak jak by wydobywało się to stamtąd, bylem pewien na 100% że naderwał mi się pasek, poluzowałem śrubki odchyliłem osłonę i "coś się tam karciło". Dzisiaj po tygodniu odpalam samochód i cisz, odpaliłem tak kilka razy trochę sobie pochodził przetrzymałem go chwile na 2 tys obr i nic. Co o tym myślicie ?? bo umówiłem się na wymianę paska.
Auto było sprowadzone z Włoch (na liczniku 82 tys) w 2007 albo 2006 do komisu jestem 1 właścicielem i 1 rejestracja w 2009. |
_________________ ZimZia |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 9 Kwi 2010, 23:19
|
|
|
Zdjął bym górną osłonę całkiem i popatrzył, bo ryzyko spore. |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
kuba87

Model: Inne auto
Wersja: Ambiente
Silnik: Inny
Imię: Jakub
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 3356 Skąd: Roskilde
|
Wysłany: 10 Kwi 2010, 15:27
|
|
|
albosie juz zawory dostosowały do tłokow.... |
_________________ było 5 Ikserków, i 3 fiesty.
było łałdi w automacie, funwagen
był transit mk5 long na dokładkę
jest faketaxi w dizlu
jest dokurwiator D2Callya
jest transit blaszak z windą 2.4 tdczerwoneDI |
|
|
|
 |
zimzia

|
Wysłany: 10 Kwi 2010, 18:36
|
|
|
no nie wiem, gasząc silnik w piątek tydzień temu (gasiłem i zapalałem kilka razy tak jak napisałem powyżej)stukanie występowało, odpaliłem po tygodniu i stukanie nie słychać obudowa paska nie drga tak jak ostatnio, możliwe ze by się rolka napinająca przyblokowała i pasek się poluzował i uderzało o osłonę jakie by mogły być tego konsekwencję |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

|
Wysłany: 10 Kwi 2010, 18:50
|
|
|
zimzia napisał/a: | możliwe ze by się rolka napinająca przyblokowała i pasek się poluzował i uderzało o osłonę jakie by mogły być tego konsekwencję |
Raczej nie, bo jakby się tak poluzował to pewnie by przeskoczył a wtedy wiesz co |
 |
|
|
|
 |
zimzia

|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 08:47
|
|
|
MARIUSZ.B napisał/a: | zimzia napisał/a: | możliwe ze by się rolka napinająca przyblokowała i pasek się poluzował i uderzało o osłonę jakie by mogły być tego konsekwencję |
Raczej nie, bo jakby się tak poluzował to pewnie by przeskoczył a wtedy wiesz co |
wczoraj robiłem z mechanikiem rozrząd i moje przypuszczenia okazały się trafne rolkę napinającą szla... trafił i luźny pasek uderzał o osłonę |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

|
Wysłany: 20 Kwi 2010, 10:40
|
|
|
zimzia napisał/a: | wczoraj robiłem z mechanikiem rozrząd i moje przypuszczenia okazały się trafne rolkę napinającą szla... trafił i luźny pasek uderzał o osłonę |
To masz szczęście, że nie przeskoczył. |
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.