|
Tankowanie gazu w Niemczech |
Autor |
Wiadomość |
karpiu [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Lip 2010, 12:54 Tankowanie gazu w Niemczech
|
|
|
Witam
W poniedziałek wybieram się do niemiec na tydzień i nie wiem czy warto kupować adapter do tankowania gazu. Na kilku forach ludzie pisali ze na stacjach benzynowych mają dostępne adaptery i nie ma problemu z tankowaniem. Natomiast na allegro handel kwitnie i sprzedawcy twierdzą że trzeba mieć ze sobą.
Chciałbym żeby ktoś kto jeździ podpowiedział czy faktycznie kupować adapter czy nie ma najmniejszej potrzeby. |
Ostatnio zmieniony przez bidżej 1 Wrz 2010, 14:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
elmek13

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 2.5 V6 170KM
Imię: Krzysztof
Wiek: 46 Dołączył: 06 Wrz 2007 Posty: 1995 Skąd: z Elemelkowa
|
Wysłany: 8 Lip 2010, 12:58
|
|
|
Na każdej stacji dostaniesz taki adapter od obsługi. Tylko musisz zostawić fant, czyli jakieś 20 Euro, że jak zwiejesz z końcówką, to nie będę po tobie płakać.
Idziesz do obsługi i prosisz o polską końcówkę do tankowania gazu. Proste i działa.
Osobiście sam szukam adaptera, żeby nie łazić do nich. Lepiej mieć swój własny. Popróbuj w stacjach montażu gazu. Na allegro znalazłem jednego kolesia z Piaseczna. Teraz dzwoniłem do mechanika od gazu i ma takie końcówki na miejscu w Łodzi. Koszt 35-40 w zależności od końcówki. Nie wiem jak u ciebie. Ale próbuj. |
_________________ Burbo Team |
|
|
|
 |
Qzyn

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 8 Lip 2010, 13:22
|
|
|
Moj ojciec kupil normalnie na stacji tankowania gazu, zaplacil ok 30zl i ma spokoj. Nie warto wiec liczyc na to czy maja czy nie bo wydatek znikomy. |
_________________ "Mission impossible" rozpoczęta |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|