|
Przesunięty przez: trzeci 24 Mar 2010, 14:31 |
[MK4] Zapach spalenizny z przedniego koła |
Autor |
Wiadomość |
sirio
Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Fun
Silnik: 1.8D/60KM
|
Wysłany: 24 Mar 2010, 12:25 [MK4] Zapach spalenizny z przedniego koła
|
|
|
Witam,
Jakiś tydzień temu po przejechaniu kilkunastu km i zatrzymaniu sięw miejscu docelowym po wyjściu z auta poczułem "zapach" spalenizny . Nie udało mi się wóczas namierzyć źródła. Sytuacja powtórzyła się dnia następnego i kolejnego i wyczułem ,że spalenizne czuć od strony prawego, przedniego koła. Uznałem ,że przyczyną mogą być tarcze i klocki hamulcowe wymieniane ostatnio lata świetlne temu. W poniedziałek wymieniłem części. Niestety po przejechaniu kilku km spaleniznę nadal czuć.
Zdaje sobie sprawę ,że mój opis nie jest zbyta lakoniczny,ale znam się na autkach tyle co wcale. Jeśli ktoś ma jakieś sugestie co to może być ,gdzie mam zajrzeć będę wdzięczny za pomoc.
pozdrawiam,
s. |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 24 Mar 2010, 14:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
kamil wolski

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 24 Mar 2010, 12:34
|
|
|
Zbliż rękę i odpowiedz nam na pytanie - czy to na pewno klocki/tarcze są gorące. Jeśli tak, to na 99% zablokował się tłoczek i koło obciera. Podnieś auto na lewarku i zobacz czy koło się obraca swobodnie. Jeśli nie, trzeba szukać dalej. Nie ściąga cię podczas jazdy na wprost na stronę tego koła?
ps.
Jaki to ma związek z dieslem? Moim zdaniem, mechanika to bardziej jest |
_________________ było: 104KM 220Nm
jest: 133KM 186Nm |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|