[Inny] Problem z środkowym, tylnym pasem bezpieczeństwa |
Autor |
Wiadomość |
pm19 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 13:08 [Inny] Problem z środkowym, tylnym pasem bezpieczeństwa
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
Jest to mój pierwszy post, więc proszę o wybaczenie wszystkich niedociągnięć.
Piszę gdyż mam problem z tylnym środkowym pasem bezpieczeństwa w moim fordzie, pas się zepsuł i potrzebuję go samodzielnie wymienić. Proszę o pomoc i wskazówki jak go wymienić.
Pozdrawiam… |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 10 Lut 2010, 13:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
elmek13

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 2.5 V6 170KM
Imię: Krzysztof
Wiek: 46 Dołączył: 06 Wrz 2007 Posty: 1995 Skąd: z Elemelkowa
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 13:37
|
|
|
Proste:
Odchylasz fotele przednie. (Wygodniej się odkręca kanapę.)
Na dole po lewej i prawej stronie (zakładając, że to Fiesta) masz nakrętki, śrubki. Musisz to odkręcić. Później podnosisz kanapę do góry i heja masz pas środkowy na wierzchu. Resztę sobie poradzisz, uzbrój się tylko w klucze porządne.
Mógłbyś określić co to za auto? |
_________________ Burbo Team |
|
|
|
 |
pm19 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 13:47
|
|
|
Posiadam Forda Fusiona, ale jak się dobrze orientuję to i Ford Fiesta i Ford Fusion posiadają takie same rozwiązania co do montażu środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa.
Mam jeszcze pytanie jak dalej pas ten wymontować z tylnej kanapy, od której strony się do niego dostać? |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 15:41
|
|
|
pm19, z tyłu tylnej kanapy jest zaślepka na czterech śrubach, pod nią siedzi rolka z pasem... Możesz zrobić fotorelację dla potomności, bo jeszcze chyba nikt tego tu nie robił... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
kamil wolski

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 16:33
|
|
|
pm19 napisał/a: | Posiadam Forda Fusiona, ale jak się dobrze orientuję to i Ford Fiesta i Ford Fusion posiadają takie same rozwiązania co do montażu środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa. |
Ale już w przypadku Fusiona a Fiesty MK3 mogą być jakieś rozbieżności, dlatego warto uzupełnić profil na przyszłość lub pisać posty zawierające komplet informacji. |
_________________ było: 104KM 220Nm
jest: 133KM 186Nm |
|
|
|
 |
pm19 [Usunięty]
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 16:47
|
|
|
Dziękuję wszystkim za pomoc, postaram się wykonać dokumentację zdjęciową montażu, temat można zamknąć. |
|
|
|
 |
Parzych
Prince of Biłgoraj 2012

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: Ambiente
Silnik: 1.6Duratec 100KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 26 Kwi 2007 Posty: 8085 Skąd: WawaTeam/Praga
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 16:57
|
|
|
kamil wolski, Fusion jest bliźniakiem MK6-tki... Poza blachami zewnętrznymi oczywiście... |
_________________ BARDZO PROSZĘ O NIE MĘCZENIE MNIE NA PW (ANI PRZEZ GG) PROŚBAMI DORADZENIA W SPRAWIE ZAKUPU AUTA (ANI W SPRAWACH MECHANIKI/ELEKTRYKI OGÓLNEJ I CAR AUDIO), NIE ZNAM SIĘ I MAM JUŻ DOŚĆ PISANIA TEGO KAŻDEMU!!! OD TEGO SĄ TEMATY W DZIALE "PRZED ZAKUPEM (ORAZ MECHANIKA/ELEKTRYKA/CAR AUDIO)"!!! DZIĘKUJĘ, DOBRANOC...
F16 w obiektywie Krzyśka Palińskiego
 |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.