[MK3] szkrzypi wszystko co jest w aucie |
Autor |
Wiadomość |
YKK
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CL
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 8 Lut 2010, 18:58 [MK3] szkrzypi wszystko co jest w aucie
|
|
|
witam, mam taki problem z fiesta a w zasadzie to glupi problem.
moja fiescina jest z 91 roku wiec juz wiekowe i leciwe auto ale chcialbym sie dowiedziec bo poprzednio jezdzilem fiesta mk5 z 2000roku i bylo wszystko ok, nie bylo tego problemu co mam teraz.
problem wyglada tak ze podczas jazdy po bruku albo po dziurach wszstko co jest w aucie skrzypi, wszystkie plastiki oraz tapicerka wogole dzwiek ten dobiega zewsząt.
jadac po bruku mam wrazienie jakby wszystko mialo sie zaraz rozpasc, cala konsola, deska rozdzielcza.
oraz z tyłu dobiegaja jakies skrzypy, jakbym miał w aucie puszki metalowe ze srubkami
a przeciez mam puste schowki.
bardzo mnie to irytuje poniewaz fieste kupiłem od znajomego handlarza ktory sprowadza auta z niemiec oczywiscie bezwypadki i je naprawia to znaczy robi to co jest do zrobienia, krotko mowiac sprowadza auta i robi je na igłe.
wiec tym bardziej mnie to irytuje. mam do niego zaufanie, zreszta kazdy moj znajomy kupywal u niego auto i sobie chwali.
czy jest jakas rada na moj problem? zawieszenie wszystkiejego elementy sa calkowicie sprawne oraz plastiki nie są luźne |
|
|
|
 |
kamil8787
Wersja: CLX
Imię: Kamil
|
Wysłany: 8 Lut 2010, 19:16
|
|
|
Mówisz że sprawdziłeś mocowania i zawieszenie??? Ja też mam fiestę z 91 i niemam takich problemów. Sprawdź czy masz sprawne wachacze i czy nie masz uszkodzonych sprężyn. Ewentualnie posprawdzaj wszystkie gumy i od nowa mocowania deski. |
_________________ Jest:
Fiesta Mk3 1.1i
Clio 1 1.1 pb+LPG
Fiesta mk 3.5 1.6 16 v 88km + lpg futra |
|
|
|
 |
MARIUSZ.B

Model: Ford Fiesta Mk5`00
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Wiek: 46 Dołączył: 02 Lut 2005 Posty: 1961 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 8 Lut 2010, 20:32
|
|
|
YKK napisał/a: | mam do niego zaufanie, zreszta kazdy moj znajomy kupywal u niego auto i sobie chwali. |
Zawsze możesz być pierwszym który trochę poklnie na kupione auto od niego |
_________________ PBXSERWIS centrale telefoniczne
 |
|
|
|
 |
YKK
Wersja: CL
|
Wysłany: 8 Lut 2010, 21:36
|
|
|
wszystko jest zrobione na cacy.
bylem nie dawno na badaniu tech i do nieczego sie nie doczepił, pogadał ze troche spaliny nie w normie ale to normlka w takim aucie
a jak pozniej sie dowiedzialem robiłem przeglad u najwiekszego służbisty w okolicy, chodzi mi o takiego goscia co sie do wszystkiego doczepi |
|
|
|
 |
mof1707
Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/66KM
|
Wysłany: 10 Lut 2010, 23:24
|
|
|
Pobujaj samochodem na boki i posłuchaj gdzie trzeszczy ja miałem podobnie i wymieniłem tuleje tylnej belki i gumy drążka stabilizatora i jest cisza Też byłem na przeglądzie i powiedział mi ,że to gumy sobie trzeszczą coś tam posmarował, przejechałem może z 500m i to samo.Pojechałem do kogo innego i od razu wiedział o co chodzi. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.