|
[MK3] Zablokowana maska po lekkim uderzeniu |
Autor |
Wiadomość |
Andre [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 19:21 [MK3] Zablokowana maska po lekkim uderzeniu
|
|
|
Witam,
Na początku miesiąca na parkingu pod hipermarketem vw transporter parkując walnął mi w przód mojej kochanej Fofinki... Zwiał, nie mam numerów, więc du*a zbita :(
Mój problem jest następujący:
Uderzenie nie było bardzo mocne, ale maska się zablokowała. Zderzak nie jest pęknięty, lecz maska się dziwnie wgniotła. Wygląda tak, jakby zamek cofając się ją pociągnął i wygiął. Maska wgięła się razem z reflektorami "zezując" je.
Parę dni potem jeździłem i było ok. Ale tydzień temu w nocy ruszając po 2 dniach przerwy musiałem wyjechać przez krawężnik i zaraz po odpaleniu chyba przesadziłem i zalałem świece. Od tej pory silnik nie zapala (kręci, ale nie zaskakuje). Nie mogę się dostać do świec, bo maska jest nie do otwarcia.
Ten "dinks", którym sie zwalnia maskę z przodu trochę się podnosi (tak o 1,5 cm), ale nie na tyle, żeby zwolnić maskę.
Zaglądałem którędy się da. Listwa metalowa, która idzie wzdłuż chłodnicy od dolnego wzmocnienia do góry, aż do zamka maski wgięła się w połowie i oparła o chłodnicę. Za cholerę nie umiem jej odgiąć :(
Nie mam jak się dostać na kanał, nie mam jak odpalić auta. Teraz już zajechałem (zakręciłem) akumulator i w ogóle jest kaszana :(
Proszę Was, podpowiedzcie mi coś, bo mam nieruchomość, zamiast Fofinki :( |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 19:40
|
|
|
Jeżeli chcesz tylko odpalić to linka 5 bieg i 40km/h przed siebie,,, pod znaczkiem na klapie jest dziurka chyba do awaryjnego otwierania maski, ale nie jestem pewny,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Andre [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 19:59
|
|
|
JoeMix napisał/a: | Jeżeli chcesz tylko odpalić to linka 5 bieg i 40km/h przed siebie |
Nie bardzo rozumiem o czym piszesz...
JoeMix napisał/a: | pod znaczkiem na klapie jest dziurka chyba do awaryjnego otwierania maski, ale nie jestem pewny,,, |
O! Może ktoś potwierdzi? Jakieś szczegóły? Tam jest śruba, nakrętka, ładunek wybuchowy, czy co?
Pozdrawiam i proszę o dalsze rady!
P.S. Dzięki JoeMix za zainteresowanie tematem! |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 20:35
|
|
|
Andre, napisałeś że zalałeś silnik a tera że rozchechłałeś akumulator, to Ci pisze jak uruchomić motor, po takim 3km na lince jeśli jest tylko zalany to na pewno odpali,,, a jak trochę pochodzi to i akusa podładuje,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Andre [Usunięty]
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 22:19
|
|
|
Ok. Dzięki za info. Ale na razie nie mam takiej nawet opcji, więc bardziej zależy mi na otwarciu maski...
Może ktoś potwierdzić tą teorię z "dziurką awaryjną" ??? |
|
|
|
 |
kamil wolski

Model: Inne auto
Wersja: Inna
Silnik: Inny
|
Wysłany: 27 Sty 2010, 22:31
|
|
|
Tak, jest tam dziurka awaryjna. Zdejmij znaczek to zobaczysz. Prawda jest jednak taka, że bez porządnego szarpnięcia i odgięcia blachy możesz mieć kłopot z jej otwarciem i tyle. |
_________________ było: 104KM 220Nm
jest: 133KM 186Nm |
|
|
|
 |
pavciio

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Paweł
|
Wysłany: 28 Sty 2010, 14:27
|
|
|
Ja po stłuczce żeby otworzyć maskę rozkręcałem zamek... Ściągałem zderzak, rozkręciłem zamek maski na tyle na ile się dało, odgiąłem sobie śrubokrętem zamek od maski i przy pomocy brata wyrwałem maskę z łap zamka, było potem trochę klepania i doginania żeby to wszystko założyć z powrotem ale jakoś się udało... |
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|