[MK3] Problemy z elektryką |
Autor |
Wiadomość |
Jaroch_64 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Lis 2009, 22:17 [MK3] Problemy z elektryką
|
|
|
Mam problem z elektryka tym czasem nie działa mi prawy kierunkowskaz cyka przy stacyjce 2x szybciej niz w lewo i nie działa -sprawdzilem bezpieczniki sa ok wymieniłem przerywacz tzn ta cała kostke to samo . zarowki wszystkie sprawne... nie rozumiem o co chodzi .? ;l problem 2,3 Jak zapale auto świeca mi sie na postojówkach światła mijania i gdy przy właczonym sliniku wyciagne kluczyk a światła sa właczone to fiesta 94.r mk3 nadal chodzi ;l i nastepny problem z prawej strony w zarówce postoju oraz hamulca świeca dwa zarniki. przy zwykłych postojowych . POMOCY JUZ MI SIE PRZEGLAD SKACZYŁ A BEZ TEGO NIE PRZEJDE :( |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 29 Lis 2009, 22:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
polo1976

Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Inna
Silnik: 1.3i/60KM
|
Wysłany: 29 Lis 2009, 23:12
|
|
|
Prawdopodobne zwarcie w przełączniku zespolonym. |
_________________ Zanim zrobisz - popytaj, zanim popytasz - poszukaj i pomyśl!!! |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 29 Lis 2009, 23:16
|
|
|
Kierunkowskaz - zwalony przełącznik przy kierownicy,
To ze auto nie gaśnie po wyjęciu kluczyka jak sa włączone świstała (znany problem, był już kilka razy) to dlatego że z tyłu jest zwarcie na żarówce (tej co się 2 żarniki świecą) zapewne jest źle włożona - wyjmij ją całkiem i zobacz czy auto będzie gasnąc jak trzeba potem włóż żarówkę prawidłowo. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 30 Lis 2009, 09:21
|
|
|
Zespolony sprzedam tanio, z czasowka, wysylka w max 12h,
zdjecia tu, wymontowany ponad miesiac temu, z fiesty '94:
http://pawelwolanin.carbo...jects/2458388#7
http://picasaweb.google.com/pawelwolanin/Czesci#
moge tez podpowiedziec w sprawie swiatel, ale najpierw wymien zespolony bo tu tkwi cala badz polowa przyczyny (kierunki, brak obciazenia przerywacza = szybkie cykanie), sprobuj na wszystkim wylaczonym w aucie wlaczyc awaryjne, jak swieca ok to zespolony do wymiany na 100%), co do reszty to po wymianie zespolonego na 100% dobry sie okaze |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
cinek2439
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Ghia
Silnik: 1.1i/50KM
|
Wysłany: 18 Gru 2009, 20:50
|
|
|
Witam ja takze niemam prawego kirunkowskazu ale tylko gdy mam wlączone światła mijania lub drogowe a gdy mam pozycyjne wloączone to oba kierunki działąja a gdy tylko włączam światła mijania prawy kierunek przestaje działąć POMOCY!!! raz juz tak mialem ze rano odpalilem pojechalem do sklepu i wracajac zauwazylem ze nie dziala pozniej przyjechalem do domu poruszalem przewodami pod kierownica i dzialalo az do dzis ale dzis ruszanie przewodami niepomoglo :/ czy to moze byc przez mrozy ze elektryka wariuje czy moze cos z przełącznikiem przy kirownicy??? kurcze dzis poraz pierwszy porządnie zakąłem na moje cudo :/ ale to nic nie pomoglo kirunku nadal niema hehe jak ktos moze to niech pomoze pozdrawiam i czekam na jakies wskazowki moze ktos mial podobna przygode ze swoja fiesta |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.