|
[mk3] dmuchawa problem |
Autor |
Wiadomość |
cez-ar [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Wrz 2009, 22:52 [mk3] dmuchawa problem
|
|
|
Witam,
z góry przepraszam, za to że nie przejrzałem dokładnie forum i piszę od razu bez upewnienia, ale brak mi na to czasu.
Otóż problem tkwi w dmuchawie, mianowicie nagle z dnia na dzień przestała działać. Wieczorkiem spokojnie sobie dmuchała, rano następnego dnia już nie Wiadomo idzie teraz jesień zacznie się parowanie i bez tego jeżdżenie będzie trudne.
Sprawdziłem już przełącznik, bezpieczniki i przekaźniki, wygląda na to że jest ok. Słyszałem że to częsty problem a Fieste mam od niedawna, więc sam już nie wiem.
Fiesta mk3 1,3l i 1993
w skrócie proszę o dobre rady |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 9 Wrz 2009, 23:11
|
|
|
przegrzal sie w bezpiecznik termiczny w regulatorze biegow dmuchawy, sprawdz czy silnik sie obraca |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
cez-ar [Usunięty]
|
Wysłany: 9 Wrz 2009, 23:17
|
|
|
dzięki za wstępną pomoc, wiatrak jest umieszczony gdzieś od strony pasażera tak? dodam jeszcze że nagrzewnica dobrze pracuje, gdy przesunę suwak ciepłe powietrze normalnie leci, tylko wiatrak nie śmiga |
|
|
|
 |
Pawełos666
Model: Ford Fiesta Mk4`99
Wersja: Sport
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Ford BMW
Wiek: 38 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 1139 Skąd: BOSCH CS
|
Wysłany: 9 Wrz 2009, 23:29
|
|
|
nagrzewnica nie ma nic do wiatraka, wg mnie przepalil sie bezpiecznik termiczny, sprawdz czy silnik sie swobodnie obraca, i sprawdz czy bezpiecznik przewodzi, chcac go wylutowac zniszczysz go bez schladzania, najpierw sprawdz czy jest dobry, jak jest to bedziemy glowic sie dalej |
_________________ CVH 1.4 FU..'89
Profesjonalna pomoc w doborze świec i kabli zapłonowych, napisz gg 540570 - CVH, HCS / Endura, Zetec |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|