|
[MK3] Problem ze skrzynią biegów |
Autor |
Wiadomość |
742darek [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Sie 2009, 14:52 [MK3] Problem ze skrzynią biegów
|
|
|
Witam
Ostatnio przydarzyła mi się nie miła niespodzianka ... Chciałem zaparkować samochód i postawić na biegu, chce wrzucić 1nkę a tu coś nie tak ... Drążek zmiany biegów lata jak chce, nie czuć żadnych trybów i nie można wrzucić żadnego biegu, więc na hol i do mechanika, narazie dowiedziałem się, że muszą wyciągnąć całą skrzynię biegów i sprawdzać. Czy moja skrzynia biegów się skończyła? Czy też jest to podobno wina jakiegoś grzebaka czy jakoś tak? Sorry, ale nie znam się, będę wdzięczny za wszystkie podpowiedzi co to może być ...
Aha i jeszcze dodam , że bez sprzęgła jak i z wciśniętym sprzęgłem tak samo jest ... |
|
|
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12076 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 31 Sie 2009, 11:11
|
|
|
Dałeś auto do mechanika to co za różnica teraz,,, może się zepsuł krzyżak a koleś Ci "wymieni" całą skrzynkę,,,
Trzeba było wejść pod auto i poruszać lewarkiem, i zobaczyć jak daleko po mechanizmie przenoszą się te ruchy,,, jak rusza się wodzik wystający ze skrzyni to może faktycznie sypnęła sie skrzynia,,, a może drążek się wyrobił i spadł z wodzika, albo się rozkręcił i nie przenosił swoich ruchów na wodzik,,, |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|