Wysłany: 9 Sie 2009, 14:00 [MK4] dziwny dzwięk podczas przyśpieszania
Witam Forumowiczów i od razu proszę Was o pomoc.
Sprawa dotyczy Fiesty Mk4 97' 1.25 zetec.
Podczas przyśpieszania słuchać dziwny dźwięk, tj. jakby dudnienie.
Podczas ruszania z 1go biegu jest ok - auto płynnie przyśpiesza, na dwójce słuchać to czasami, natomiast na 3jce i 4rce - zawsze.
Dźwięk pojawia się tylko kiedy gaz jest wciśnięty do podłogi, przy delikatnym przyśpieszaniu jest cicho. Jednocześnie auto na w/w biegach jest bardziej ospałe. Nie wiem czy ma to związek ale zauważyłem tą usterkę po wymianie rozrządu (mogła być wcześniej ale auto mam od niedawna i przed wymianą rozrządu starałem się jeździć delikatnie więc nie robiłem prób z gazem do podłogi). Trzy warsztaty rozbierały jeszcze raz rozrząd i wszyscy stwierdzili że jest poprawnie ustawiony.
Jeśli Macie jakieś sugestię - bedę wdzięczny. Pozdrawiam.
A moze masz gdzies wydech przestawiony i przy szybszej jezdzie na wyzszym biegu na innej pracy silnika to slychac jak wpada w wibracje i wali o podloge.
Model: Inne auto
Wersja: Ambiente
Silnik: Inny
Imię: Jakub
Wiek: 38 Dołączył: 06 Lis 2008 Posty: 3356 Skąd: Roskilde
Wysłany: 19 Lis 2009, 19:04
a swiece i filtry wymieniłes? moze nie przepala albo katalizator zapchany
_________________ było 5 Ikserków, i 3 fiesty.
było łałdi w automacie, funwagen
był transit mk5 long na dokładkę
jest faketaxi w dizlu
jest dokurwiator D2Callya
jest transit blaszak z windą 2.4 tdczerwoneDI