|
[mk3] falowanie obrotow, gasniecie, zamulony-zetec |
Autor |
Wiadomość |
FiFa
Klubowicz
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Futura
Silnik: 2.0/16V
Imię: Kamil
Wiek: 36 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 1118 Skąd: Panki/Cze-wa
|
Wysłany: 14 Kwi 2009, 18:38 [mk3] falowanie obrotow, gasniecie, zamulony-zetec
|
|
|
Nie wiem co jest grane, mk3.5 1.6 16v Fiesta jezdziła spoko bez zadnych problemow, mały problem miałem z ładowaniem, gdyz ukrzył sie konektorek przy kablu, wymieniłem no nowy zapalam auto i lipa obroty faluja, auto po odpuszczeniu gazu gasnie, przy 4k rpm praktycznie przestaje jechac, gdzie przed ta naprawa było wsyztsko ok...
Był akumulator odłaczony, wiec mysle ze reset kompa ale to nie to... Bo zrobiłem i nic nie pomoglo...
I nie wiem co moze byc przyczyna.... |
_________________ Tuning to choroba, szukam lekarza...
Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają... |
|
|
|
 |
Brook
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk6`06
Wersja: ST
Imię: Wioletta
|
Wysłany: 15 Kwi 2009, 21:17
|
|
|
FiFa, miałam kiedyś kiedyś podobny problem... pojechałam do elektryka, podpiął pod kompa (nie mam pojęcia jakie były błędy ) przyczyścili na pewno przepływomierz... coś tam jeszcze grzebali ale im nie patrzyłam na ręce
skasowali mnie 200 zł i wszystko wróciło do normy
dodam, że to wszystko raczej się działo na niskich obrotach
teraz mam taki problem, że mam "turbodziurę" powyżej 4k obrotów... i też nie wiem co jest nie halo... bo normalnie jeździ, ale jak mu depnę to się muli
odpinałam przepływomierz, co by sprawdzić czy to jego wina, ale z odpiętym to samo się dzieje
więc sama nie wiem co może być przyczyną podpinam się pod temat |
_________________ www.geodetachelm.pl
www.geodezja-chelm.pl
Kiedy umierasz, nie wiesz o tym. Tylko innym jest ciężko. Tak samo jest jak jesteś debilem.
FKP RACE&RALLY TEAM
www.automobilklub.chelm.pl
www.ptg-org.pl
www.ewmapa.pl |
|
|
|
 |
FiFa
Klubowicz
Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Futura
Imię: Kamil
Wiek: 36 Dołączył: 22 Lut 2007 Posty: 1118 Skąd: Panki/Cze-wa
|
Wysłany: 21 Kwi 2009, 20:58
|
|
|
heh moja Futura jest porabana samo jej przeszło... chociaz zrobiłem reset kompa i wyczysycilem troche przeplywke i po jakims czasie ustało jak reka odjał...
a ta "turbo dziure" przy 4k rpm tez mam powyzej juz ciagnie ok u mnie pomoglo na troche wymiana filtra powietrza i nowe swiece, ale dalej jest to zauwazalne ze przy 4k rpm autko słabnie, ale nastepnie znowu niezle wkreca sie na obroty |
_________________ Tuning to choroba, szukam lekarza...
Fiesta 1.1 -> Futura 1.6 16v ->Futura 1.8 16v (130KM) -> Futura RS 2.0 16v (N7a-150KM) ->Futura RS 2.3 16v (165KM) ->aktualnie RSTurbo 2.0 16v prace trwają... |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|