[MK6] ELektryka - zerujący się zegar w Radiu i reset |
Autor |
Wiadomość |
grzechu_76 [Usunięty]
|
Wysłany: 21 Mar 2009, 10:26 [MK6] ELektryka - zerujący się zegar w Radiu i reset
|
|
|
Witam
mam pytanko - od jakiegoś czasu sam resetuje mi się zegar w radiu oraz stan przejechanych km ( przycisk reset ). wygląda to w ten sposób że po wyjęciu kluczyka i ponownym uruchomieniu autka - zegary resetują się na 0 ( zegar w radiu na godz 3 a stan km na 0 ) poza tym radio trzyma ustawienia ... ? pozostałe liczniki działają ok - nie wiem czego to może być kwestia.
Dodam że autko było ostatnio w serwisie ze względu na źle pracującą wycieraczkę tylnią. Teraz nie wiem czy to wina serwisu czy może coś co mogę sam zrobić w 5 min .
dzięki za ew podpowiedz
greg |
|
|
|
 |
reaktor

Model: Ford Fiesta Mk6`07
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
|
Wysłany: 21 Mar 2009, 10:36
|
|
|
patrząc na rocznik twego auta masz jeszcze gwarancje.Jedz do serwisu niech oni to sprawdza może to być jakaś bateria podtrzymująca pamięć (spekuluje ) skończywszy na komputerze |
_________________ 212 KM @ 345 Nm
Zużycie paliwa Średnio 15 l /100 km |
|
|
|
 |
tarluk
Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Sport
Silnik: 1.4i16V/80KM
Imię: Łukasz
|
Wysłany: 15 Cze 2009, 12:31
|
|
|
sprawdź bezpieczniki oraz przekaźniki czy Ci prawidłowo trybią bateria jest tylko w radiu a nie-ma to połączenia z licznikiem więc poszukaj który z przekaźników jest odpowiedzialny za radio i licznik myśle że to powinno być to jeżeli nie to zapraszam na priv |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.