[MK4] obroty za duze !!!!!!!!!!! |
Autor |
Wiadomość |
Adam90 [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 22:23 [MK4] obroty za duze !!!!!!!!!!!
|
|
|
kurde pisze po raz 3 i nie znalazlem takiego samego problem co ja mam i jak ktos mi powie jeszcze o tej beznadziejnej opcji szukaj to mu nie wiem co zrobie. Napiszcie na moje pytania a nie bede pisal juz trzeciego posta bo to jest naprawdę wk......
mk4 1.25 96r benzyna. problem z obrotami. mam podwyzszone obroty do 1600 na luzie po zatrzymaniu i bez wciskania sprzęgła. A po za tym pali mi gdzie z 12 l/100km. a silnik krokowy wymieniony. Słucham jaka moze byc przyczyna ??
|
Ostatnio zmieniony przez szynszyl 2 Gru 2008, 06:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
awilk
Model: Ford Fiesta Mk5`01
Wersja: Fun
Silnik: 1.25i/75KM
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 22:55
|
|
|
Ale po co te nerwy od razu... Chociaz opcja szukaj naprawde potrafi przyprawic o zawrot glowy :yyy: Skoro rozwiazania konwencjonalne nic nie pomogly to teoretycznie do tego podchodzac, o ile tego nie sprawdzales, zobacz potencjometr przepustnicy, skoro krokowiec dobrze ma chodzic to moze to wysiadlo. Chociaz nowe nie zawsze znaczy sprawne, dobrze by bylo zobaczyc z innego samochodu ten krokowiec. Ewentualnie awaria kompa. Tak czy siak skoro cie to tyle nerwow kosztuje to podpiolbym sie do kompa w jakims warsztacie i na 99% w 5 min znajda co boli. |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 23:04
|
|
|
Adam90 napisał/a: | Słucham jaka moze byc przyczyna ??
| to zdanie mnie zniechęca. Co to rozkaz czy co ?
Problemem może być jak zawsze ccp. Gdzieś też kiedyś pisano że powodem może być vss lub przepływomierz |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
Adam90 [Usunięty]
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 23:28
|
|
|
Slucham ....
to nie rozkaz tylko sie pytam i nie czepiaj sie slowek?? krokowiec jest na 100 % sprawny ale dzieki za rade z kompem a tak poza tym to gdzie w okolicach warszawy moze byc ktos z kompem do forda i nie drogo ?? |
|
|
|
 |
mateusz90 [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 21:57
|
|
|
ja mam fieste mk3 i mam takie pytanie. czy mzona zalac silniczek krokowy? bo dzisiaj byl wymieniany i bylo dobrze, wrypalem sie w kaluze po tych roztopach i znowu szlak go trafil gazuje jak poje... jak mialem ten stary to jak sie zapalilo to gazowal ale pozniej schodzil z obrotow i podczas jazdy bylo juz dobrze a ten za nic nie chce zejsc z obrotow. na maxa gazuje tak jakby zaraz silnik mial wyskoczyc. a podczas jazdy nie ma hamowania silnikiem bo mi sam przyspiesza. |
|
|
|
 |
edge [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 22:05
|
|
|
Zrestartuj komputer, i kup nową sonde lamda, moze to cos da |
|
|
|
 |
mateusz90 [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 22:07
|
|
|
a jakie to sa koszty? na kompa zeby jechac to mam blisko i znajomego... |
|
|
|
 |
edge [Usunięty]
|
Wysłany: 25 Mar 2009, 22:12
|
|
|
Sonda lambda to koszt 100-200zł, zobacz zereszto sam na allegro jest ich dużo Wydaje mi sie ze moze cos ta sonda pomoze, u mnie było tak ze luzne obroty silnik miał w normie czyli 1000 ale wskazówka skakała tzn powiedzmy silnik miał obroty 998-1008, wymieniłem nowa sonde i obroty sie ustatkowały i teraz pokazuje mi równy 1000. Mowie to co ja miałem ale nieobiecuje ze akurat cos w tej 1,25 pomoze skoro jest tam az 1600 :yyy: |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.