witajcie:-) ostatnio do paliwa dolalem Ĺrodka czyszczÄ cego ukĹad paliwowy i wyciszajacego pracÄ silnika... ZaczÄ Ĺ siÄ problem bo kopci na siwo i smrĂłd siÄ niesie:-/ sĹyszaĹem Ĺźe to Ĺźe kopci na siwo to objaw zatartego silnika... Ile w tym prawdy bo ja myĹlaĹem Ĺźe siÄ ukĹad czyĹci a tu takie coĹ. POMOCY!!! I z gĂłry dziÄki za wasze dobre rady... Ps. Jak mogÄ sam sprawdziÄ kompresjÄ?
KrystianA [Usunięty]
Wysłany: 28 Lis 2008, 23:01
raczej świece żarowe, może któraś umarła....
zrobiło się ostatnio zimno, więc wychodzą takie rzeczy..
raczej przyczyny w tym środku się bym nie doszukiwał...
jeśli to był dodatek do paliwa...
filetowy dym w twoim przypadku, to wtedy można sie zazwyczaj martwić
kompresja - musisz mieć przyrząd - manometr z wkładem zastępującym wtryskiwacz, wymieniasz przy okazji podkładki i wszycho
Ostatnio zmieniony przez KrystianA 29 Lis 2008, 02:50, w całości zmieniany 2 razy
lis2006
Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: CL
Silnik: 1.8D/60KM
Wysłany: 28 Lis 2008, 23:52
Dzisiaj dolałem cos podobnego do paliwa (srodek czyszczacy układ paliwowy firmy shell)
zadnych podobnych objaw nie zaobserwowałem wiec chyba do tego srodka nie ma co sie czepiac...