Wycieraczki przednie działają tylko w dwóch pozycjach |
Autor |
Wiadomość |
monwoj1981 [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Sty 2007, 10:58 Wycieraczki przednie działają tylko w dwóch pozycjach
|
|
|
Chodzi o Fiestę z 95. Na allegro znalazłem przełącznik za 60 zeta, ale czy ma sens wymiana całości skoro wszystko działa prócz tej jednej pozycji przednich wycieraczek?
Poradźcie, może mieliście podobny problem. |
|
|
|
 |
Mafios
Junior Admin

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: RST
Silnik: 1.6i8V/130KM
Imię: Patryk
|
Wysłany: 29 Sty 2007, 14:25
|
|
|
z 60zl oddam CI taki z dodatkowa pozycja a czasowki sie przydaja |
_________________ RS TURBO |
|
|
|
 |
trzeci
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: Artur
Wiek: 55 Dołączył: 24 Maj 2004 Posty: 7108 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 29 Sty 2007, 14:26
|
|
|
Wyjścia są trzy:
- jeśli brak jednego biegu wycieraczek Ci nie przeszkadza - jeżdzić i nic nie robić
- można spróbować naprawić przełącznik zespolony, bo może to być tylko kwestia słabych styków w nim.
Zanim zapytasz co i jak robić, użyj funkcji szukaj bo sporo już o tym było.
- wymienić przełącznik na w pełni sprawny - plug&play
Pozdro ... |
_________________ Verba volant, scripta manent |
|
|
|
 |
DERFORM [Usunięty]
|
Wysłany: 29 Sty 2007, 14:48
|
|
|
Koledze dzialaja tylko w dwoch pozycjach. jedna nie dziala. Czyli pewnie czasowa. Bo przelacznik zespolony bez czasowki ma tylko dwie pozycje normalne i szybkie.
Kolega pewnie ma z czasowka i to ona nie dziala. w/g mnie padl przekaznik czasowy wycieraczek.
(W bezpiecznikach pomaranczowa duza kostka) |
|
|
|
 |
jackrzec
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk7`12
Wersja: Titanium
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Jacek
Wiek: 51 Dołączył: 30 Cze 2005 Posty: 2573 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 30 Sty 2007, 00:38
|
|
|
DERFORM napisał/a: | Koledze dzialaja tylko w dwoch pozycjach. jedna nie dziala. Czyli pewnie czasowa. Bo przelacznik zespolony bez czasowki ma tylko dwie pozycje normalne i szybkie.
Kolega pewnie ma z czasowka i to ona nie dziala. w/g mnie padl przekaznik czasowy wycieraczek.
(W bezpiecznikach pomaranczowa duza kostka) | Raczej napewno ma czasówki, bo ma fieste z 95 r. Z tym przekaźnikiem to masz rację |
_________________ Mk3,5 '95 Classic 1.1i/50KM + Mk3,5 '95 Fun 1.3i/60KM,-->
Fiesta Mk4 '99 Ghia 1.25/75KM,--> Fiesta Mk7 '12 Titanium 1.25/82KM + Focus Mk3 '12 Titanium 1.6 EB/150KM |
|
|
|
 |
dudzior73 [Usunięty]
|
Wysłany: 24 Paź 2008, 22:16
|
|
|
J au siebie mam tylko 2 pozycje 1. wolno, 2. szybko. Ktoś proponował mi by do dołu zapodać dźwigienke ale prędzej ją urwe nim właczą się czasówki. |
|
|
|
 |
amokk [Usunięty]
|
Wysłany: 26 Paź 2008, 07:51
|
|
|
DERFORM napisał/a: | Koledze dzialaja tylko w dwoch pozycjach. jedna nie dziala. Czyli pewnie czasowa. Bo przelacznik zespolony bez czasowki ma tylko dwie pozycje normalne i szybkie.
(W bezpiecznikach pomaranczowa duza kostka) |
Raczej jest to duża, czerwona kostka |
|
|
|
 |
pczaya [Usunięty]
|
Wysłany: 5 Lis 2008, 14:22
|
|
|
Jest to duża POMARAŃCZOWA kostka i według elektryka we wszystkich jest pomarańczwa. Sprawdz czy ci sie nie odłączyła bo ja mialem ten sam problem i wystarczyło docisnąć przekaźnik(tą pomarańczową kostkę) poprostu wyskoczyła. od tyłu w skrzynce bepieczników. usisz ją wymontować i zobaczyć tył. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.