[MK3] Gaśnie licznik i wszystko inne... |
Autor |
Wiadomość |
WujekZbujek
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.6i16V/90KM
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 10:20 [MK3] Gaśnie licznik i wszystko inne...
|
|
|
Witam !
Mam pytanie-wczoraj odebralem samochod od mechaniora-wymienial mi sprzeglo. Podczas jazdy zauwazylem, ze gasnie mi licznik, wycieraczki ledwd pracuja, przygasaja swiatla. Objawy jakby znikal prad. Pytanie jest takie-czy to mozliwe zeby cos zle podlaczyli jak skladali wszystko podczas wymiany sprzegla? czy mam wyladowany akumulator, brak ladowania, czy cos innego?
Z gory dzieki za pomoc i pzdr
Aha-najwazniejsze ze jak zrzuce bieg i przegonie fire to wszystko wraca do normy... |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
|
|
|
 |
WujekZbujek
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 11:54
|
|
|
Spoko dzieki. Ale czy jest mozliwe ze go zle podlaczyli, czy definitywnie trzeba kupic nowy-uzywany-sprawny sprzet? |
|
|
|
 |
dawidek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Wersja: S
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Dawid
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 12:01
|
|
|
Sprawdź czy wszystkie kable są całe, poruszaj nimi, może wisi na włosku - sam to ostatnio przerabiałem. Kontrolka od ładowania się nie paliła bo kabel od alternatora do rozrusznika trzymał się na włosku. Sprawdź też miernikiem ładowanie i będziesz wszystko wiedział. |
|
 |
JoeMix

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Titanium
Silnik: 1.4Duratec/96KM
Wiek: 44 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 12077 Skąd: Konstantynów
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 12:04
|
|
|
Wszystko jest możliwe - odstaw auto do warsztatu nich naprawią co zepsuli. |
_________________ Trist, yem nu enske ya vehatvase. Da! |
|
|
|
 |
WujekZbujek
|
Wysłany: 6 Lis 2008, 12:36
|
|
|
Dzieki panowie za rady i pomysly. Szlag mnie juz trafia pomalu. Dzien przed Wszystkimi Swietymi padlo mi sprzeglo a jutro wyjezdzam w 200km trase-po prostu musze jechac i cos niedomaga elektryka... No nic. Fure mam nieco ponad miesiac i dopoki jej nie poznam dokladnie to beda wyskakiwaly takie kalamburki. Pzdr
[ Dodano: Czw Lis 06, 2008 14:33 ]
No. Bylem u elektryka-skumal sie od razu ocb. Przy zaplonie nie swiecila kontrolka ladowania-wiec jak powiedzial-mechanik nie podlaczyl kabelka ktory jest odpowiedzialny za ciagla prace alternatora. Na skutek tego alternator wlaczal sie dopiero podczas mocnej przegazowki. Bez tego nie pracowal. Zajelo mu to 1min i nic nie wzial za niewiedze sie pokutuje. Wszystko gra. Pzdr |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.