|
Coś się tłucze w kolumnie kierownicy ? |
Autor |
Wiadomość |
Grabarz

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 4 Wrz 2008, 12:23 Coś się tłucze w kolumnie kierownicy ?
|
|
|
Witam,
coś się w mojej Fieście z 98r. tłukło z przodu. Taki jakby metaliczny dźwięk. Na szarpakach wyszło, że zawieszenie bardzo dobre.
Jednak wg mnie to coś się tłucze w kolumnie kierownicy. Czy jest taka możlwiość i czy może wiecie co to może być ? Czy coś takiego się zdażało i wystarczy zdjąć osłonę pod kierownicą, żeby znaleźć problem ?
Co się jeszcze może tłuc w tych okolicach ? |
_________________ Po czym poznać idiotę ? Po tym, że ze wszystkiego potrafi żartować |
|
|
|
 |
tajmus

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
|
Wysłany: 4 Wrz 2008, 12:41
|
|
|
moze przy mocowaniu kolumny kierowniczej sruby sie poluzowaly... sciagnij oslone i sprawdz... a krzyzak?? |
_________________ Ballada
and
XR2i 90r 1.6 104 KM <...w krainie wieczności> |
|
|
|
 |
Grabarz

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Inna
Silnik: 1.3/58KM
|
Wysłany: 4 Wrz 2008, 12:55
|
|
|
to sprawdzę wszystkie śruby jakie będą pod osłoną. A o co chodzi z tym krzyżakiem ?
Aha - kiedyś auto miało dzwona (poprzedni właściciel), więc poduszki nie ma a sama osłona już nie przylega do siebie tak jak powinna
[ Dodano: Pią Wrz 05, 2008 14:24 ]
Zdjąłem osłonę kolumny i tak się kawałek przejechałem. Dźwięki dobiegają z jakiegoś miejsca niżej. W samej kolumnie nic mi nie lata...
[ Dodano: Czw Wrz 18, 2008 08:10 ]
Dupa, znowu niczego się nie dowiedziałem |
_________________ Po czym poznać idiotę ? Po tym, że ze wszystkiego potrafi żartować |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|