|
[MK4] Oryginalny cetral na pilota - przypadłoś czy to normal |
Autor |
Wiadomość |
blackace [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lip 2008, 13:15 [MK4] Oryginalny cetral na pilota - przypadłoś czy to normal
|
|
|
Witam.
Od jakiś dwóch tygodni jestem posiadaczem Fiesty Mk4 Ghia z oryginalym centralnym zamkiem na pilota, który jest na podczerwień. Chodzi mi o samo otwieranie pilotem bo central działa w porządku. Zamknąc pilotem zamkne. I otworze ale po kilku godzinach, po dniu, gdy uzywam pilota zamek otwiera sie by od razu sie zamknac. Ponawiam probe i to samo. Musze wtedy otworzyc z kluczyka bo z pilota nie da rady.
Czy ta przypadłoś to normalka? Czy to jakies zabezpieczenie? Uniemozliwienie otwarcia z pilota i jakies podwojne ryglowanie drzwi? |
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3108 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 30 Lip 2008, 13:46
|
|
|
nie jest to normalne, albo któryś siłownik jest uszkodzony albo centralka wariuje.
podwójne ryglowanie jest gdy razy naciśniesz zamykanie. |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
blackace [Usunięty]
|
Wysłany: 30 Lip 2008, 22:44
|
|
|
Silowiki chyba nie bo chwle po tym jak zamkne z pilota moge drzwi otworzyc. To samo jak zamykam i otwieram z klucza. Tylko po dluzszym czasie jak samochod pozostaje zamkniety to dzieje sie tak jak napisalem, ze otwiera i od razu zamyka, jesli otwieram pilotem. Jakies rady? Co z ta cetralka? Jakis "reset" czy co? |
|
|
|
 |
Marcin
Model: Inne auto
Wersja: Sport
Silnik: 1.6i16V/100KM
Imię: Marcin
Wiek: 40 Dołączył: 10 Kwi 2006 Posty: 3108 Skąd: Krosno Odrz.
|
Wysłany: 30 Lip 2008, 22:51
|
|
|
centralke jakiś czas temu miałem na wierzchu i żadnego resetu na niej nie widziałem, jedyne co to możesz ją odłączyć, może coś pomoże, ale raczej nie sądzę. Jest na dole z prawej strony od pasażera za tapicerką. |
_________________ Jest: Mazda 6 GH, Mazda 2 DY, Puma MK1
Było: Focus MK2FL, Clio 2, Mazda 323F BJ, Fiesta MK4 |
|
|
|
 |
blackace [Usunięty]
|
Wysłany: 2 Sie 2008, 12:24
|
|
|
Porobiłem eksperymenty i oto wniosek. Jesli raz nacisne przycisk w pilocie to zamyka samochod i w jakims tam odtepie czasu po tym jestem go wstanie otworzyc z pilota. Po uplywie paru godzin gdy otwieram z pilota to zamek otwiera wszystkie drzwi i od razu zamyka.
Natomiast jesli nacisne przycisk w pilocie raz - zamki sie zamykaja - potem drugi raz - slychac ryglowanie ponownie zamka tj. prace silownikow, to po paru godzianch/na drugi dzie moge juz bez problemu otworzyc zamek z pilota. Ale jak sie domyslam tak nie powinno byc. Za słobo domykaja silowniki zamki czy co? Nie rozumiem dlaczego chwile potym jak zamkne moge otworzyc a po paru godzinach tak wariuje otwierajac i zamykajac od razu. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|