Centralny zamek sterowany z pilota (NOXON T3) |
Autor |
Wiadomość |
Dominis
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Dominik
|
Wysłany: 23 Lut 2015, 18:03 Centralny zamek sterowany z pilota (NOXON T3)
|
|
|
Witam,
postanowiłem ostatnio sprawić sobie otwieranie centralnego z pilota.. wybór padł na NOXON T3
jako że wyszukiwarka przynajmniej u mnie działa coś kiepsko i wyskakuje błąd po paru stronach znalazłem tylko garstkę informacji na temat jego połączenia do których się zastosowałem..
a więc podłączyłem wszystko według schematu sterowania masami
SCHEMAT
wedle zaleceń znalezionych w jednym z tematów:
amokk napisał/a: | Teraz kilka zdań odnoście podłączenia:
- przewód czerwony z żółtym paskiem - zasilanie
- przewód brązowy - masa
- przewód żółty - łączymy z drugim przewodem żółtym drugiego siłownika (komunikacja)
- przewód biały - łączymy z drugim przewodem białym drugiego siłownika (komunikacja)
Jeśli ktoś chce mieć to wszystko zdalnie sterowane na pilota to:
- podanie masy na przewód biały - zamykanie
- podanie masy na przewód żółty - otwieranie |
jednak po takim podłączeniu i próbuje otworzenia lub zamknięcia pada bezpiecznik od centralnego zamka(chyba.. w dolnym rzędzie trzeci)
więc nie wiem czy coś źle nie podłączam... bo na jednej z ostatnich stron które udało mi się otworzyć było coś że ford robił różnie.. raz sterowanie plusem a raz minusem... |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 23 Lut 2015, 20:48
|
|
|
Rozumiem, że masz centralny fabryczny i dołożyłeś tylko pilota. Nie możesz podłączyć sterowania masami, bo musisz dostosować się do tego jak sterowany jest fabryczny centralny zamek.
W przypadku Forda sterowanie jest plusami , więc musisz zastosować schemat sterowanie plusami |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
Dominis
Model: Ford Fiesta Mk3`94
Wersja: Futura
Silnik: 1.4/73KM
Imię: Dominik
|
Wysłany: 24 Lut 2015, 00:10
|
|
|
Tak fabryczny forda. Czyli po prostu źle zrozumiałem, gdyż byłem przekonany że to właśnie fabryczne forda były sterowane masą |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.