|
Przesunięty przez: szynszyl 26 Mar 2014, 21:14 |
[MK5] Obniżenie wolnych obrotów na jałowym biegu - 1.8Di |
Autor |
Wiadomość |
alekuc [Usunięty]
|
Wysłany: 18 Cze 2007, 15:12 [MK5] Obniżenie wolnych obrotów na jałowym biegu - 1.8Di
|
|
|
Witam, w związku z częstymi pytaniami obroty na luzie mam pytanie czy ktoś obniżył w swoim bolidzie wolne obroty które są fabrycznie nastawione, widziałem takie rozwiązanie w pewnym jeepie z dieslem i sprawdza sie to - obnizenie o okolo 200 obr, zawsze cos, szczegolnie mozliwa oszczednosc przy spalaniu, pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez trzeci 9 Sie 2010, 18:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 19 Cze 2007, 13:12
|
|
|
hm kolego a nie wiesz ze pompa oleju jest napędzana z wałka rozrządu albo z wału ?? wiec za niskie obroty + stary olej = upieczony wał panewki i panewki wałka . Czasami wasze pomysły są przerażające . |
|
|
|
 |
alekuc [Usunięty]
|
Wysłany: 19 Cze 2007, 19:40
|
|
|
Masz rację diodalodz, jednakże miałem na myśli małą regulację taki przypadek o którym wspominasz to chyba przy skrajnym wariancie. |
|
|
|
 |
diodalodz

Model: Ford Fiesta Mk1`82
Wersja: C
Silnik: 1.0/45KM
Imię: Krzysztof
|
Wysłany: 19 Cze 2007, 20:21
|
|
|
hm uwierz mi ze gdyby miało to wpłynąć na zużycie paliwa a nie miało wpływu na trwałość silnika producent by to zrobił w fabryce . A oszczędność rzędu 0,1 L na 100 km mnie nie interesuje . Wole zmienić łożyska w kołach albo założyć dobre opony i zrobić hamulce i w ten sposób zredukować opory toczenia i zmniejszyć spalanie . |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.
| |
|