Fiesta Klub Polska

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Przesunięty przez: molu
19 Lip 2009, 15:44
Skrzynia-wybór
Autor Wiadomość
Kolin 

Model: Inne auto
Wersja: CLX
Silnik: Inny
Imię: Mateusz
Wysłany: 27 Gru 2007, 22:16   Skrzynia-wybór

Witam

Nie wiem na który się zdecydować może pomożecie w wyborze ??

http://www.allegro.pl/ite...pl_wroclaw.html
http://www.allegro.pl/ite...le_plbs_12.html
http://www.allegro.pl/ite...ownia_gwar.html
http://www.allegro.pl/ite...00w_explod.html
http://www.allegro.pl/ite...t_gratisow.html

krisbaran
[Usunięty]

Wysłany: 27 Gru 2007, 22:23   

wydaje mi sie kwestia gustu wybor...ale...

osobiscie wybralbym JBL,(znam te brzmienie) :zwyciężca:

chociaz i Phonocar i Pyle tez <oki>

tamte odrzucam.

woras 

Model: Ford Fiesta Mk3`90
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i/104KM
Wysłany: 27 Gru 2007, 22:57   

ja mam na sprzedaz skrzynie KICKERA idealnie pasuje do fiesty od nadkola do nadkola :D

Moje auto znajdziesz na TwojaFura.pl

FiFa 
Klubowicz

Model: Ford Fiesta Mk3`95
Wersja: Futura
Silnik: 2.0/16V
Imię: Kamil
Wysłany: 27 Gru 2007, 23:24   

Ale jaka Ty chcesz skrzynke?? bo jedna z podesłanych podałes aktywna a reszte pasywne wiec sadze ze masz na mysli pasywne.... ;-| najlepsza z podesłanych moim zdaniem to ten JBL w odsłuchu tez bardzo miły, chociaz ja go slyszałem w skrzni wlasnej roboty i w tubie a nie dla niego dedykowanej skrzyni(a tak swoja droga to ja nie wiem czy JBL CS był monttowany w takiej skrzynce-cos mi sie zdaje ze samo robka, ale tego nie jestem pewny)..... co do phonocara stawiam go na drugim miejscu ale nie mam przekonania do niego jako suba.... reszta jak dla mnie odpada, moze jedynie sony, ale mi sie nei podobał dzwiek przez niego wydawany, wiec jak dla mnie tez odpada. W tych przypadkach stawiam na JBL.....

A nie mysłałes moze aby sobie zrobic samemu skrzynka?? Jesli masz troche zapalu masterkowicza i dojscie do materiałow, to duzo bardziej oplaci sie zrobic samemu :-)

Powiem z własnego doswiadczenie ze ja jzu zrobilem kilka skrzynek i to bardzo fajnie wychodzi i potem niezłe sa efekty tego :hihihi: bo chocby głupi Blupunkt GT w szkrzynce własnej roboty zagrał duzo lepiej, od dedykowanej specjalnie do niego TUBY... a robiłem skrzynki własnie dla Blaupunkta, Lanzara Max 12, STX AP, jakiegos tam alpharda, JBL CS i powiem Wam ze wszystko bardzo fajnie i niezle grało :D :ok:

djsthonka
[Usunięty]

Wysłany: 28 Gru 2007, 00:18   

jbl bez zastanawiania

sulos 

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Krzysiek
Wysłany: 29 Gru 2007, 17:04   

moze zacznijmy od tego jakiej muzyki najczesciej sluchasz? czy chcesz basu szybkiego czy schodzacego jak najnizej?
a tak na dobra sprawe to jakos zadna ztych propozycji mnie nie zachwyca. tak chwalicie tego jbl... a prawda jest taka, ze mozna kupic sprzet tanszy i lepiej grajacy. o

olo 

Model: Ford Fiesta Mk4`96
Wersja: Fun
Silnik: 1.4 16V/90KM
Imię: Olek
Wysłany: 29 Gru 2007, 23:37   

z tego co zaoferowałeś wybrał bym chyba JbL ze względu na prosty kształt i całkiem dobre brzmienie słyszałem u kolegi który ma taki w vectrze podłączony pod alpinke i powiem ze grało ładnie co do reszty to nie mam zdania tyle ze wyglądają średnio Ja dziś wstawiłem Blaupunkta GTB 1200 ze wzmacniaczem GTA 2 i gra dobrze zmostkowany tylko na skrzynie. W dużej mierze będzie gra zależała od radia ja mam JVC z najwyższej półeczki a wzmacniacz i tuba z najniższej ( i gdzie tu logika ) ale i tak fiesta to nie audiofilski samochód wiec wydaje mi sie co byś nie załadował buczało będzie ( wiem buraczane podejście do sprawy ) i znacznie lepiej będzie grał bass czy to techno czy R&B czy polski hip hop. No chyba ze szukasz audiofilskiego sprzętu i będziesz słuchał bardzo wymagającej muzy wiec słuchaj rady fachowców :)

sulos 

Model: Ford Fiesta Mk4`98
Wersja: Flair
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Krzysiek
Wysłany: 30 Gru 2007, 00:25   

no wlasnie w tym sek, ze nie ma glosnika, ktory bedzie dobrze gral zarowno szybkie basy przy d'n'b/techno jak i wolne, glebokie przy r'n'b/generalnie czarnej muzyce. niestety - rybki albo akwarium. jezeli potrzebujesz basu naprawde szybkiego (a przy tym tez stosunkowo glebokiego) to polecam rozejrzec sie za glosnikami ravemaster z serii bsw. jezeli chcesz basu wolnego, mega glebokiego to rozejrzyj sie wsrod glosnikow earthquake. napisz cos wiecej. jak juz wspominalem - jakiej muzyki sluchasz i jaki wzmacniacz ma to napedzac to pomyslimy co dalej :)

sulos - główny malkontent, maruda, czepialski przeciwnik chądóf i szmelcfagenóf klubu.
Belmondo barów mlecznych i stołówek przyzakładowych

Pod oknem:
Alfa Romeo Mito
Audi Coupe

W międzyczasie było:
Ducati Monster
Saab 900
Chąda syfik 4gen :>

Odpowiedz do tematu