klopoty z obrotami silnika |
Autor |
Wiadomość |
Józek
Model: Ford Fiesta Mk3`91
Wersja: CLX
Silnik: 1.1i/50KM
Imię: Józek
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 19:13 klopoty z obrotami silnika
|
|
|
witam ja mam takie pytanie bo dzis mi jak jechalem poluzowalo sie laczenie i auto zaczelo sie lepiej wkrecac na obroty a teraz jak go przykrecilem dobrze to moja fiesta niechce sie wkrecac na obroty i auto mi gasnie czy moze to byc przyczyna zapchanych dwoch ostatnich tlumikow aha i jeszcze wymienialem te 2 ostatnie tlumiki jakies 2 lata temu |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 21:25
|
|
|
Przeczytaj to sobie i napisz porządnie tego posta. Jakie łaczenie się poluzowało |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
Józek
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 22:45
|
|
|
poluzowalo mi sie laczenie na srodku wydechu gdzie jest polaczona rurka z rurka i to laczenie jest na wysokosci drazka zmiany biegow |
|
|
|
 |
Freeman
Moderator

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: C
Imię: Sławek
Wiek: 43 Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 3513 Skąd: Ostrzeszów
|
Wysłany: 14 Paź 2007, 23:35
|
|
|
to może być wina tych tłumików które są za tym łączeniem. Jeśli są zapchane to to przy tym luzie spaliny miały dodatkowy wylot a dokręceniem go zlikwidowałeś. Przez dwa lata mogło się dużo zmienić. Pali Ci olej i ile masz go zazwyczaj na miarce? |
_________________ Znalazłeś odpowiedź na forum? Daj znać jak usunąłeś problem/usterkę.
Fiesta Klub Polska na YouTube
Planujesz zakup auta lub innej rzeczy? Szukasz porady? Zajrzyj do działu "Przed zakupem"
Pochwal się swoim autem |
|
|
|
 |
Józek
|
Wysłany: 15 Paź 2007, 00:18
|
|
|
musze sprawdzic jutro czy spalilo mi cos oleju przez ostatni czas ale chyba nie pali mi oleju i te tlumiki tez bybylo dobrze jakbym sprawdzil bo musze to zrobic bo duzo bardziej mulasto chodzi mi fiestka teraz jak mocowania podokrecalem od wydechu
[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 19:25 ]
no dzis to sprawdzilem i tlumik nie jest zapchany i nie bierze mi oleju silnik ale wymienilem dzis filter powietrza i jest duza poprawa a jutro bede wymienial filtr paliwa zobaczymy czy duzo sie poprawi |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.