Światła w xr2i |
Autor |
Wiadomość |
domin45670 [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Wrz 2007, 19:12 Światła w xr2i
|
|
|
hej, mam pytanko do takiej fiesty http://www.xplicit.no/alb...skiltsensur.jpg
Ostatnio takową dorwałem w stanie yyyyy... tragicznym. Ostro się za nią wziąłem ze znajomymi. Powiedzcie mi prosze:
- w zderzaku te reflektory bardziej na zewnątrz jakie to są (przeciwmgielne, długie, czy jakie)
- j/w tylko te bardziej wewnątrz
bo nie wiem jak je podłączyć. Ktoś zapewne powie aby po prostu podpiąć do jakiejś kostki... a ja tam żadnej kostki nie mam, prawie wszystko robię od zera
Z tych bardziej zewnętrznych mam niestety potłuczone klosze i chyba zastąpię je zwykłym płaskim szkłem :8: |
|
|
|
 |
dday

Model: Ford Fiesta Mk3`96
Wersja: Classic
Silnik: 1.3i/60KM
Wiek: 44 Dołączył: 29 Gru 2004 Posty: 390 Skąd: wawa-anin
|
Wysłany: 15 Wrz 2007, 19:16 Re: Światła w xr2i
|
|
|
domin45670 napisał/a: |
Z tych bardziej zewnętrznych mam niestety potłuczone klosze i chyba zastąpię je zwykłym płaskim szkłem :8: |
no nie wiem czy to dobry pomysł bo jeśli się nie mylę to te zewnętrzne to są przciwmgły
a wewnętrzne to są długie |
|
 |
Arkadius

Model: Ford Fiesta Mk4`97
Wersja: Inna
Silnik: 1.25i/75KM
Imię: Arek
Wiek: 35 Dołączył: 17 Lip 2006 Posty: 637 Skąd: Sępólno Kraj.
|
Wysłany: 15 Wrz 2007, 19:20
|
|
|
zewnętrzne przeciwmgłowe
wewnętrzne dalekosiężnę
a zwykłe płaskie szkło to kiepski pomysł bo światło zostanie źle rozproszone |
_________________ Renault Vel Satis 2.0 16V Turbo 05"
Renault Safrane 2.5 20V 99" - SOLD
Ford Fiesta MKIV 1.25 16V 97"[/b]
Blue Fiesta xr1800 - SOLD |
|
|
|
 |
odyniec

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 15 Wrz 2007, 20:02 Re: Światła w xr2i
|
|
|
dday napisał/a: | domin45670 napisał/a: |
no nie wiem czy to dobry pomysł bo jeśli się nie mylę to te zewnętrzne to są przciwmgły
a wewnętrzne to są długie |
nie przejdzie to... przeciwmgielne np maja specjalnie tak zrobiony klosz, aby swiatlo sie rozpraszalo oswietlajac dobrze pobocza drogi, a halogeny dalekosiezne tez inne szklo maja aby dobrze daleko swiecily... |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
domin45670 [Usunięty]
|
Wysłany: 15 Wrz 2007, 20:23
|
|
|
to najwyżej pokombinuje tak, aby w zewnętrzne władować tylko stroboskopy, wewnętrzne pozostaną długimi, z przeciwmgielnymi się chyba tak nie pali (ewentualnie można je pominąć ))
--
no chyba, że znajdę jakiś zakład, który mi na podstawie moich popękanych zrobi forme i odleje ze szkła lub plastiku nowe, bo klejenie raczej nie jest zbyt estetyczne (a może je skleić i nanieść na nie folie lekkoprzyciemniającą?). Nie mam pewności jak to najlepiej ugryźć |
|
|
|
 |
odyniec

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 15 Wrz 2007, 22:37
|
|
|
domin45670 napisał/a: | to najwyżej pokombinuje tak, aby w zewnętrzne władować tylko stroboskopy, wewnętrzne pozostaną długimi, z przeciwmgielnymi się chyba tak nie pali (ewentualnie można je pominąć ))
--
no chyba, że znajdę jakiś zakład, który mi na podstawie moich popękanych zrobi forme i odleje ze szkła lub plastiku nowe, bo klejenie raczej nie jest zbyt estetyczne (a może je skleić i nanieść na nie folie lekkoprzyciemniającą?). Nie mam pewności jak to najlepiej ugryźć |
poszukaj speca od klejenia i ci porzadnie sklei.... |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
domin45670 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.