Przesunięty przez: molu 19 Lip 2009, 15:43 |
Sposób na radio |
Autor |
Wiadomość |
kmb

Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: CLX
Silnik: 1.4/73KM
|
Wysłany: 15 Sie 2007, 15:34 Sposób na radio
|
|
|
Dzisiaj w nocy miałem włamanie do mojej fiesty- wybili szybe przegrzebali bagażnik i zabrali radio. Od jakiegoś czasu nosiłem sie z zamiarem zakupienia nowego radia, ale w zwiazku z zaistniałą sytuacją zostałem pewnie ponaglony. Macie jakiś pomysł by ustrzec sie kolejnej kradzieży? Najlepszym zabezpieczeniem według mnie jest zamontowanie radia w kieszeni i wyjmowanie go za każdym razem, ale nie znam modelu by mogł odtwarzać cd. Myslałem tez o jakiejś dobrze maskujacej zaślepce. Zacząłem sie zastanawiać nawet nad tym żeby zamontować je w schowku - ale stwierdzilem ze to glupie bo nie wygodne. Kolejnym miejscem które wymyśliłem to na półce tam gdzie jest skrzynka bezpieczników albo w półce w tunelu pod przyciskami bagażnika i szyb , ale to tez w zasadzie nic nie zmieni. Macie jakiś pomysł na taki proceder? Czy pozostanie mi za kazdym razem wymontowywać radio na noc i za każdym razem ustawiać je na nowo? |
|
|
|
 |
lehu8

Model: Ford Fiesta Mk7`09
Wersja: Inna
Silnik: 1.25Duratec/82KM
Imię: Leszek
Wiek: 48 Dołączył: 23 Maj 2004 Posty: 329 Skąd: Wałbrzych
|
|
|
|
 |
sowa

Model: Ford Fiesta Mk3`92
Wersja: Xr2i
Silnik: 1.6i8V/110KM
Imię: joanna
Wiek: 41 Dołączyła: 09 Sie 2005 Posty: 2844 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 15 Sie 2007, 22:48
|
|
|
są kieszenie z podtrzymaniem pamieci (allegro) i chyba blaupunkty mają ją wbudowaną fabrycznie. Też swojego czasu sie zabezpieczałam kupiłam nawet kieszen do nowego radia ale lezy w szafie i odpukać jeszcze nie załuje ze radia nie wyciagnełam 8) |
_________________ GALERIA ZE SPOTÓW TZ
siekierap
s'klarnia
 |
|
|
|
 |
kmb

|
Wysłany: 16 Sie 2007, 18:39
|
|
|
tez coś slyszałem ze blaupunkty maja wbudowaną pamięć więc mozna by je bez problemu wyciągać. Ale nie wiem jak mogla by dzialac kieszeń z podtrzymaniem pamieci. Działac to moze chyba jedynie gdy przerobi sie radio albo fabrycznie kupi w kieszeni.
A co do wlamania tez sie nie spodziewałem tyle czasu było i myslałem, ze pod blokiem spokojnie a jednak. Na razie wstawiłem dykte ale musze kupić szybe. |
|
|
|
 |
sowa

|
Wysłany: 16 Sie 2007, 18:49
|
|
|
kieszen masz zawsze dwuczesciową jedna czesc zostaje na radiu i ma rączke (i moze miec układ z baterią do podtrzymania pamieci.. druga zostaje w aucie. ... szybko wstawiaj szybe bo cos jeszcze ci zginie ) |
_________________ GALERIA ZE SPOTÓW TZ
siekierap
s'klarnia
 |
|
|
|
 |
odyniec

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 16 Sie 2007, 21:09
|
|
|
blaupunkty jako jedne z nielicznych maja podtrzymanie pamieci... |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
Majki

Wersja: Inna
Imię: Michał
|
Wysłany: 16 Sie 2007, 21:42
|
|
|
ja mam radio Kenwood KDC 9090R, gdzie panel oprócz tego, że jest ściągany, to się obraca o 180 stopni i nie widać wtedy żadnych przycisków. Z zenątrz wygląda to tak, jakby była jakaś zaślepka |
|
 |
kmb

|
Wysłany: 17 Sie 2007, 09:08
|
|
|
Majki napisał/a: | blaupunkty jako jedne z nielicznych maja podtrzymanie pamieci... |
Wszystkie modele? Jak długo bateria podtrzymuje pamięć w wymontowanym radiu??
Cytat: | ja mam radio Kenwood KDC 9090R, gdzie panel oprócz tego, że jest ściągany, to się obraca o 180 stopni i nie widać wtedy żadnych przycisków. Z zenątrz wygląda to tak, jakby była jakaś zaślepka |
Wszystko ok ale nie kupie następnego radia by zostawiać i by ktos znow wywalil szybe i zabrał kolejne. Doszedlem do wniosku ze zawsze bede wyciągać radio ale zastanawiam sie jaki model bedize najlepszym rozwiazaniem? Ewentualnie Który model bedzie najlatwiej przerobić.
Co do kupna szyby to mam wstawioną płyte drewnianą,ale zaraz jade na szrot, bo codzienne wyciąganie zapasowego koła staje sie nazbyt męczące
[ Dodano: Pią Sie 17, 2007 09:19 ]
Dodam ze nie mam alarmu- chce założyć moze jakiś ekspert doradziłby mi jakiś?Nie chce przepłacać. Więc prosze o poradę.
Znalazłem taki alarm- http://www.allegro.pl/ite...na_z_zasil.html
jest z lodzi wiec to przewazyło.
Czy akumulatorek w syrenie to dobre rozwiazanie - cos daje czy poprostu taki zbedny bajer latwy do unieszkodliewienia? Jest sporo tanich alarmów ale nie mają czujników ruchu, tylko udarowe ewentualnie podłączenie opod przełączniki drzwi, czy opłaca sie montować taki alarm? Prosze o podpowiedź |
|
|
|
 |
sowa

|
|
|
|
 |
madek

Model: Ford Fiesta Mk3`93
Silnik: 1.8i16V/130KM
Imię: Kuba
|
Wysłany: 17 Sie 2007, 22:27
|
|
|
Majki napisał/a: | Z zenątrz wygląda to tak, jakby była jakaś zaślepka |
ja mam plastikowa zaslepke z allegro za 5 zł. wyglada jakby oryginalnie nic tam nie bylo, bo radio w fiescie jest we wglebieniu i ladnie sie zakrywa ;-) |
_________________ była sobie RS`ka... |
|
|
|
 |
odyniec

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 18 Sie 2007, 16:40
|
|
|
kmb napisał/a: | Majki napisał/a: | blaupunkty jako jedne z nielicznych maja podtrzymanie pamieci... |
Wszystkie modele? Jak długo bateria podtrzymuje pamięć w wymontowanym radiu??
|
wszystkie. chyba ze znajdziesz jakiegos co ma z 10 lat...
niewiem jak dlugo, ale wydaje mi sie ze to jest wieczne... albo conajmniej b. dobre.... cenie sobie ta firme i wydaje mi sie ze fuszerki nie odwala. |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
kmb

|
Wysłany: 21 Sie 2007, 10:51
|
|
|
No to zrobiłem tak kupiłem to radio - http://www.allegro.pl/ite..._z_pilotem.html
ma wyjscie aux ma wyjscie na zmieniarke i na 4 kanałowy wzmacniacz. Dokupie do tego kieszeń na allegro koszt około 70 - 80 zł i powinno starczyć.
Nad alarmem wciąż sie zastanawiam |
|
|
|
 |
|