Problem z lewym kołem przednim. |
Autor |
Wiadomość |
Toooommmmi
Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 19 Sie 2007, 12:23 Problem z lewym kołem przednim.
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich. Mam taki problem. Ostatnio jak jade to mi na dziurach trzaska wszystko. Profil 45 i sprężyny z XR2i na pewno daja znac o sobie ale jest jeszcze inny powód. Otóż w pracy wzieli mi autko na podnośnik i sprawdzili wszystko czy czasem jakas guma czy cos nie jest wyrąbana. I wszystko jest OK, tylko znaleźkliśmy luz na lewym przenim kole z tym, że ten luz jest wyczuwalny tylko w jadnym miejscu, tzn jak sie po troszku obraca kołem i rusza nim na boki i góra dół to dopiero w pewnym momencie jest wyczuwalny dość duży luz. Jak sie przekręci koło dalej to wtedy ten luz znika. Doszliśmy do wniosku że może to być łożysko. Ale nie mam pewności co do tego :( Miał ktos kiedys coś takiego? Łożysko juz mam tylko własnie nie wiem czy to łożysko bo jeśli to nie łożysko to w błoto wyrzuce prawie 90 zł :( Bo kupiłem lepsze. Jako takiego szumu łożyska nie słysze (może troche) bo mam szerokie opony, które też troche chuczą. POMÓŻCIE. Czekam na opinie co to może być? |
|
|
|
 |
odyniec

Model: Inne auto
Wersja: Ghia
Silnik: Inny
Imię: B.
Wiek: 39 Dołączył: 07 Sie 2005 Posty: 1610 Skąd: Merzdorf
|
Wysłany: 19 Sie 2007, 13:11
|
|
|
sprawdz moze czy aby napewno sruby przy kole dobrze dokreciles...
tylko idz i sprawdz kluczem a nie mi zaraz napiszesz ze napewno sa dobrze. |
_________________ Model: Ford Fiesta mk6 `05 Wersja: ST Silnik: 2.0i (5) (150kkm)
Model: BMW 3 e46 `01 Wersja: ? Silnik: 2.2i (5) (270kkm) |
|
|
|
 |
Toooommmmi
Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: CL
Silnik: 1.1/50KM
|
Wysłany: 19 Sie 2007, 13:39
|
|
|
Napisze tak. Bo ten luz już kilkukrotnie kolega mi wyczaił w długich odstępach czasowych a w międzyczasie juz kilka razy odkręcałem koła. Także to na pewno nie to. A poza tym jakbym miał źle koło przykręcone to luz byłby cały czas wyczuwalny, a on jest tylko w jakimś jednym miejscu w pełnym obrocie kołem o 360 stopni |
|
|
|
 |
Powertech [Usunięty]
|
Wysłany: 11 Wrz 2007, 10:08
|
|
|
Jeżeli masz możliwość to jedź do mechanika który podniesie Ci fofi i rozpędzi taką maszyną koło (tylko te które chuczy) Może to być również piasta wyrobiona. Nowa z 50 zł. kosztuje. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Fiesta Klub Polska nie ponosi odpowiedzialności za jakiekolwiek treści umieszczane przez użytkowników forum.
Odpowiedzialność ta spoczywa na autorach tych treści.