Wysłany: 4 Lut 2007, 17:14 [MK4] Co to za przewód ? - w 1.8D
Witam.
Dzisiaj, robiąc cotygodniowy przegląd poziomu płynów w mojej fiescie odkryłem ze w przedziale silnika lezy sobie luzno jakis przewod. Ma moze z 5 mm srednicy jest z elastycznej gumy, a w trakcie pracy silnika lekko zasysa powietrze. Wychodzi on z niewielkiej czarnej skrzyneczki zaraz na lewo od filtra oleju... nie mam za bardzo pojecia skad sie odlaczyl. Podejrzewam ze moze dochodzil do filtra powietrza bo w obudowie znalazlem króciec pasujący rozmiarem do przewodu... no i tam on siega, w zakresie dlugosci przewodu nie znalazlem nic innego. Ma ktos moze jakas wiedze na ten temat lub chociaz troche pojecia?
pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez trzeci 16 Maj 2010, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
raven
Model: Ford Fiesta Mk3`89
Wersja: Inna
Silnik: 1.4i/71KM
Imię: Michal
Wysłany: 4 Lut 2007, 18:11
z tego co piszesz to jest to przewod do odprowadzania par oleju spowrotem do miski olejowej podepnij go pod filtr jesli rzeczywiscie tam pasuje a nic innego nie ma gdzie moze pasowac lub siegac i zalorz na nim jakas opaske zeby wiecej nie spadal...
Jimbo [Usunięty]
Wysłany: 4 Lut 2007, 18:24
tak tez zrobilem. nie widze zadnej roznicy co do pracy silnika wiec moze to to.
dzieki za pomoc.